Kommunaldirektører ligger i forvejen i en lønramme, som de færreste kan drømme om. Alligevel har de ofte sikret sig kæmpe bonusser, hvis de bliver i deres stillinger – hvilket eksempelvis har været tilfældet i Nordfyns Kommune.

– Vi er nået i mål med et budget, der opretholder det høje niveau på velfærdsområderne, samtidig med at vi understøtter indsatsen for, at Nordfyns Kommune også fremover er en attraktiv kommune at både bo og drive virksomhed i.

På blandt andet denne måde fremlagde Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune, overfor TV2 Fyn det budgetforlig for 2017, som blev indgået i den fynske kommune sidste efterår. En politisk aftale der blandt andet gjorde, at der blev skåret 25 millioner kroner i det kommunale budget. Det var blandt årsagerne til, at vej og park-afdelingen måtte skære 2.2 millioner kroner i 2017, mens forventningen er yderligere nedskæringer i 2018.

Læs også : Lisbeth Zornig fik halv million for at skrive én rapport – som blev forsinket i månedsvis

Men det var bestemt ikke alle steder i Nordfyns Kommune, at der i 2016 var smalhals. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, var der markante lønudbetalinger til kommunens øverste embedsmænd.

Oversigt over udbetalinger af løn til direktionen i Nordfyns Kommune i 2016

 

To direktionsmedlemmer med store bonusser

De fremsendte bilag til Journalista.dk fastslår nemlig, at der i 2016 var to direktionsmedlemmer, som kunne sætte ganske fornuftige ekstra beløb ind på kontoen. Det drejede sig om kommunaldirektøren og kommunens børne- og ungedirektør, hvor kommunaldirektørn modtog den klart største bonus, hvilket lød på 571.817 kroner.

Læs også : Drak for 18.273,94 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood

Den kom til udbetaling fordi han havde været ansat så længe som kommunaldirektør i Nordfyns Kommune, at der skulle ske udbetaling af såkaldt åremålstillæg. Udbetalingen af åremålsbonusen samt andre personlige tillæg og pensionsindbetalinger fra Nordfyns Kommune gjorde, at kommunaldirektøren i 2016 tjente 2.0161.903 kroner.

Læs også : Kommunalt vandværk på statsbesøg med Dronning Margrethe i Indonesien for 121.370 kroner

I 2016 var der også en ganske pæn bonus til børne- og ungedirektøren, hvis årsløn dermed endte på 1.204.812 kroner. Eller et par hundrede tusinder over, hvad direktørerne for social- og arbejdsmarked og teknik-, erhverv- og kultur, kunne sætte ind på deres lønkontoer dette år.

0 Shares