Kulturministeren nedsatte et udvalg – som bevilgede hendes datters firma 1.800.000 kroner

Pressefoto Kulturministeriet / Bjarke Ørsted

Det var en ganske givtig dag i går for Zetland, der modtog en stor check fra Kulturministeriet. Det selv om en af selskabets medejere, er datter af kulturminister Mette Bock.

Mette Bock

– Den redaktionelle produktionsstøtte har jeg budgetteret med. Så ingen er overraskede over, at vi får de penge. Der er andre medier, som kan være på grænsen, fordi de er nichemedier eller har komplicerede ejerformer.

Sådan lød det Jakob Moll, administrerende direktør for Zetland, over Journalisten i forbindelse med, at hans medie tirsdag sikrede sig produktionsstøtte. En statslig støtte udbetalt til medievirksomheder via mediestøtten, der administreres af Kulturministeriet. For Zetland betød tirsdagens uddeling, at man på den måde sikrede sig 1.800.000 skattekroner, som skal gå til den daglige drift af hjemmesiden.

Læs også : Zetland : Vi er ekstremt transparente

Hvad hverken Kulturministeriet eller Zetland er kommet ind på i forbindelse med tirsdagens bevilling til Zetland var, at der er en åbenlys familiemæssig forbindelse mellem Zetland og Kulturministeriet. For kulturminister Mette Bocks datter, Silke Bock, er nemlig blandt de ansatte hos Zetland, der også er medejer af selskabet.

Ifølge databasen BiQ, der blandt andet oplister alle danske selskabers indehavere og bestyrelsesmedlemmer, er Silke Bock blandt Zetlands såkaldte ultimative ejere. Samtidig står hun opført til at sidde i bestyrelsen for Biba Holding ApS, der stiftede og stadig sidder på en væsentlig andel af Zetlands anparter.

 

Juraprofessor : Problematisk hvis der er foretaget selv minimal subjektiv vurdering

I alt blev der tirsdag uddelt en årlig produktionsstøtte på 366 millioner kroner, hvilket sker via et udvalg, hvis medlemmer direkte udpeges af kulturministeren. Derfor er det Mette Bock, der har udpeget medlemmerne af det udvalg, som tildelt de 1.8 millioner kroner til Silke Bork.

Læs også : DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

En familiemæssig forbindelse, som Jørgen Albæk Jensen, professor og dr. jur. ved Aarhus Universitet i offentlig ret, tidligere overfor Journalista.dk har oplyst, kan være problematisk :

– Uddeles støtten efter helt objektive kriterier, ser jeg ikke noget problem i familierelationen, da der så ikke er risiko for, at at uvedkommende hensyn spiller ind ved fordelingen. Er der der i mod tale om en konkret vurdering fra år til år, kan situationen være sammenlignelig med den sag, som Ombudsmanden behandlede tilbage i 2004, hvorfor der kan foreligge inhabilitet.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

Hos Zetland er opfattelsen dog, at produktionsstøtten ikke uddeles på baggrund af subjektive vurderinger. Til Journalista.dk har Jakob Moll tidligere udtalt, at hans firma ikke opnår nogen positiv særbehandling, blot fordi medejeren Silke Bock er datter af kulturminister Mette Bock :

– De her kriterier kan man vurdere på 100 meters afstand, om vi lever op til. Vi har i det hele taget i Danmark et armslængdeprincip, hvorfor jeg slet ikke kan forestille mig hvordan, at det konspiratoriske scenarie overhovedet kan se ud, når der sker uddeling af produktionsstøtte. Hvis man rent faktisk vil undersøge noget i den her boldgade, så burde det være innovationsmidlerne, man bør kigge på. Det er en meget svær opgave, hvor det i et lille land som Danmark er næsten umuligt at sammensætte et råd, uden at medlemmerne har personlige forbindelser til feltet af ansøgere. Det er også et problem, som kendes indenfor tildelingen af kunststøtten.

Mette Bock er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.
7 Comments

  1. For helvede da, hvor kan man få kvalme og megen lede over de sammenspiste og korrupte sataner, som ustandseligt tager røven på os skatteslaver. Samtidig pisser de på os og storgriner hele vejen hen i banken med rovet.
    Min foragt for de møgsøer er ubeskrivelig.

  2. Jeg har et konkret spørgsmål, kan man få produktionsstøtte til lukkede produktioner? Jeg ved at Zetland kun er tilgængeligt for betalende medlemmer, så undrer mig over at de kan få denne støtte?

  3. Ja, man tager sig til hovedet, når man ser, hvordan politikerne udsuger os. I dette tilfælde Udenrigsministerens søsterdatter, som får 1,8 millioner i støtte, fordi hendes mor, Mette Bock er kulturminister og søster til Anders Samuelsen. Ja, og tænk sig engang: Jeg fik det majestætiske beløb af 4 kroner mere i ATP i min snolde folkepension, men når det drejer sig om dem selv er der ingen smalle steder.. Der løber koldt vand ned ad ryggen på mig, hver gang jeg ser nogen fra den familie tone frem på skærmen, Ja, jeg er sgu forarget over at se, hvordan disse skattelettelses politikere rager til sig selv, men de synes nok at 4 kroner er for meget. rend mig i røven.

  4. Der er jo intet nyt under solen. Men lad dem endelig blive ved med at rage til sig. Der kommer altid en regnskabets time. Og pludselig vil de opdage de venner de troede de havde, pludselig ikke er der mere.
    Ækle egocentreret grådige handlinger fortages af mennesker der har samme egenskaber.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*