Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Del artiklen her:

Danmarks Radio nægter at svare Journalista.dk på, hvordan det har været muligt for det statslige mediehus at fastansætte radioværter, uden at andre end de udvalgte fik lov til at byde ind.

– I DR modtager vi kun ansøgninger elektronisk via vores rekrutteringssystem. Du søger en stilling ved at åbne den specifikke jobannonce, du er interesseret i, og søger herefter direkte fra siden med jobannoncen.

Sådan lyder en del af den vejledning, som Danmarks Radio giver på sin hjemmeside til potentielle ansøgere hos det statslige mediehus. Her slår den licensfinansiere mediemastodont samtidig fast, at man ikke modtager uopfordrede ansøgninger – og i det hele taget lægger vægt på at have en så høj etik som muligt, når der sker ansættelse af nye medarbejdere.

Men det er dog langt fra alle stillinger hos Danmarks Radio, som bliver besat på en åben måde. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i ansættelsesprocedurerne for en række af stations mest kendte radioværter.

Danmarks Radios opgørelse over ansættelse af udvalgte P3-værter

 

Helt morgenhold ansat uden jobopslag

Blandt dem Sara Bro, Tue Blædel og Tony Scott Jakobsen, der til sammen udgør værterne på P3s morgenprogram Go’ Morgen P3. Men ud over at dele arbejdsplads har de også det til fælles, at de ifølge de fremsendte dokumenter til Journalista.dk alle er blevet ansat, uden at deres faste stillinger er blevet slået op.

For både Tue Blædel og Tony Scott Jakobsen gælder, at de for 8 og 10 år siden begge var i tidsbestemte stillinger, som efterfølgende blev vekslet til en fast stilling hos Danmarks Radio uden brugen af jobopslag. Sara Bro blev der i mod ansat direkte i sin faste stilling tilbage i 2012, hvilket også skete uden brug af stillingsopslag.

En fremgangsmåde der også meget ligner den, som er blevet brugt ved fastansættelsen af andre P3-værter som fx Gyrith Cecilie Ross og Anders Stegger. Heller ikke de har nemlig skullet igennem den offentlige konkurrence, som et stillingsopslag ville have givet.

Danmarks Radios opgørelse over ansættelse af udvalgte P3-værter

 

Radiotavshed fra DRs kommunikationsafdeling

Bemærkelsesværdigt er også, at Danmarks Radio overfor Journalista.dk kun i meget begrænset omfang har kunnet redegøre for, hvem det faktisk var, som ansatte de forskellige værter. Det på trods af et normalt krav hos de statslige arbejdspladser om, at der også skal være åbenhed om dette spørgsmål.

En af de få fastansættelser uden jobopslag DR på dette punkt har kunnet redegøre for, vedrører freelanceren Mikkel Rosendal. Da han blev ansat uden jobopslag, sad Gyrith Cecilie Ross i ansættelsespanelet. Hun var også selv blevet ansat, uden at hendes job var blevet slået op.

Ad flere omgange har Danmarks Radios kommunikationsafdeling lovet, at man ville redegøre nærmere for den fremgangsmåde, som statens mediehus har anvendt ved ansættelserne. Journalista.dk var blandt andet blevet lovet en forklaring på, hvorfor det eksempelvis har været muligt at fastansatte medarbejdere uden jobopslag. Det på trods af et almindeligt krav indenfor det offentlige om, at kun kortvarige og tidsbegrænsede stillinger ikke skal slåes op.

Den forklaring er endnu ikke kommet, ligesom de implicerede studieværter heller ikke har besvaret Journalista.dk’s henvendelser.

Vi følger op på historien de næste par dage og stiller os bestemt ikke tilfredse med radiotavshed fra statsradiofonien…

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*