Ulovligheder på stribe hos Rigspolitiet : CSC scorede 30 kontrakter til 20.267.926 kroner på under 2 år

Del artiklen her:

Tidligere på foråret erkendte Rigspolitiet, at man indenfor blot to år havde tilsidesat udbudsreglerne for et tre-sifret millionbeløb. En af de helt store vindere blev CSC, som i snit sikrede sig over en ulovlig kontrakt om måneden.

– Hvis man skal sige det meget kort, så har der ikke været nok ledelsesmæssigt fokus på det her område. Vi er nok en organisation som har fokuseret på at lave operative løsninger, og det har overskygget hensynet til udbudsreglerne. Det undskylder det ikke, men det er en forklaring.

Sådan lød det i BT tilbage i marts fra Jens Højbjerg, chef for Rigspolitiet, overfor BT i forbindelse med, at han fremlagde en overordnet opgørelse over, hvor mange konsulentkontrakter Rigspolitiet havde indgået i 2015 og 2016, uden at der var foretaget ellers lovpligtige udbud. Interne undersøgelser udledt af afsløringerne om afdelingschefen Bettina Pedersen, som blev fyret efter hun havde givet konsulentaftaler for omkring 20 millioner kroner, efter hun havde tilsidesat udbudsreglerne.

Men Journalista.dk kan nu afslører, at Bettina Jensens tildeling af konsulentaftaler i denne størrelsesorden til få udvalgte firmaer, langt fra har været enestående hos Rigspolitiet. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Rigspolitiet.

 

Kontrakts- og pengeregn over CSC

Ifølge Rigspolitiets fremsendelser, har der været en række firmaer, som har opnået særdeles givtige konsulentaftaler i strid med udbudsreglerne. Måske mest iøjnefaldende CSC, som i 2015 og 2016 ikke kun sikrede sig aftaler for 20.267.926 kroner. Strømmen af aftaler mellem Rigspolitiet og CSC var i disse år samtidig så omfattende, at det blev til i alt 30 aftaler – eller hvad der svarer til i gennemsnit halvanden hver eneste måned i 2015 og 2016.

 

Aktindsigten dækker over perioden mellem januar 2015 og slutningen af september 2016.

De største enkeltstående aftaler indgået mellem Rigspolitiet og CSC lød på 5.229.917 kroner, 3.449.452.452 kroner, 2.503.518 kroner, 2.196.200 og 1.610.200 kroner. Aftaler som Rigspolitiet kun i meget begrænset omfang har redegjort for, da der i det fremsendte regneark til Journalista.dk kun står opført henholdsvis ”Datafølgeseddel”, ”PABK i KIT”, ”Borgerskrivelser”, ”Ingen kontering” og ”ATK, 2” ud for aftalerne.

Det på trods af, at den almindelige grænse for hvornår opgaver indenfor det offentlige skal sendes i udbud, som udgangspunkt er 1.500.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*