Ægtepar driver 9 lokalradioer fra deres parcelhus – og scorer 1.2 millioner kroner om året i statsstøtte

Del artiklen her:

I al ubemærkethed er Aarhus-forstaden Hinnerup en af Danmarks radiometropoler. For fra et parcelhus driver familien Faurhøj nemlig intet mindre end 9 lokalradioer, der alle finansieres af det offentlige.

Man plejer at sige at lokalradioens guldalder var tilbage i 1990erne, hvor enhver mellemstor provinsby med respekt for sig selv, havde indtil flere konkurrerende stationer. Det som et resultat af, at Danmarks Radios monopol på radiosiden var blevet brudt i 1980erne, hvorefter lokalradioer med fokus på popmusik skød op som et modsvar til statsmediet, hvis musiksmag sjældent fokuserede på moderne toner.

Siden da er det gået stærkt ned ad bakke for lokalradioerne, da langt størstedelen enten har drejet nøglen om eller er blevet opkøbt af mere pengestærke konkurrenter eller mediehuse. Det drejer sig blandt andet om Jysk Fynske Medier, som har markeret sig med stationer som VLR og Classic FM, der kan høres i store dele af Jylland og på Fyn. Ligesom Jysk Fynske Medier i hovedsageligt det midtjyske område har fået konkurrence fra den såkaldte ABC-Gruppe, der fra Randers står bag kommercielle stationer som Radio ABC og Radio Alfa.

Læs også : Radio Louds bagmænd scorer millioner i statsstøtte på radioer uden studier, samsendinger og tv-forening med base på deres kommercielle radiostation

Men der findes dog enkelte undtagelser til den hovedregel, hvilket blandt andet drejer sig om Henrik Faurhøj, der sammen med Elsa Faurhøj og vennen Finn Hermansen sidder på en række små radiostationer. Det fra et parcelhus i en forstad til Hinnerup, der ligger placeret omkring en halv times kørsel fra Aarhus.

 

Ser stort på krav om hjemmeside og oplysninger omkring bestyrelsesmedlemmer og regnskaber

Herfra driver Henrik og Elsa Faurhøj nemlig Lokalradioforeningen Silkeborg, Lokalradioforeningen Skanderborg, Lokalradioforeningen Favrskov, Nærradioerne i Hinnerup, Lokalradioforeningen Viborg, Lokalradioforeningen Aarhus, Weekend FM, Radio Hinnerup og Hinnerup City Radio, der alle har knyttet lokalradioer til sig af næsten samme navne. Uanset hvornår udsendelserne bliver sendt og hvor mange der lytter til dem, har bagmændene sikret sig et fast tilskud på i runde tal 133.000 kroner om året per station. Eller hvad der svarer til, at foreningerne ledet af Henrik Faurhøj, Elsa Faurhøj og Finn Hermansen, hvert år modtager omkring 1.2 millioner i statstilskud.

Læs også : Loud-bagmænd handler med sig selv for millioner af skattekroner – så tæt forbundne er de

Det drejer sig eksempelvis om en station, der sender til Aarhus alle ugens 7 dage. Dog således at det stort set kun er i tidsrummet mellem midnat og først på morgenen, at indbyggerne i Smilets By kan stille ind på Henrik Faurhøj, Elsa Faurhøj og Finn Hermansens station, hvilket er muligt på to forskellige frekvenser.

Læs også : Loud-direktør med pumpet CV : Påstod at have arbejdet for nedlagt universitet

Mens det står klart hvem der leder den Aarhusbaserede station, som tilsyneladende også sender fra parcelhuset lidt udenfor Hinnerup, er det anderledes besværligt at finde frem til, hvem der eksempelvis står bag Nærradioerne i Hinnerup. Det skyldes at der ikke er sket overholdelse af kravet om oprettelsen af en hjemmeside, hvor man eksempelvis skal kunne læse om hvem der sidder i bestyrelsen, ligesom offentligheden også skal have adgang til at se foreningens senest offentliggjorte regnskaber.

 

Har tidligere fået inddraget sendetilladelse

For Henrik Faurhøj, Elsa Faurhøj og Finn Hermansen var det dog ikke tanken, at de kun skulle drive 9 lokalradioer fra parcelhuset. Det var i stedet at drive hele 11, hvilket i givet fald ville have medført yderligere offentlige tilskud.

Læs også : Loud-bagmænd kommet under skærpet tilsyn af Radio- og TV-Nævnet : Undersøges for brud på reglerne om egenproduktion

Således greb Radio- og TV-Nævnet i oktober 2017 ind overfor samme personkreds, da de forsøgte at stable en lokalradio på Samsø på benene. Det blandt andet med den begrundelse, at bestyrelsesmedlemmerne ikke havde den nødvendige tilknytning til Samsø, hvorfor sendetilladelsen blev inddraget. Tidligere har samme gruppe af personer også fået inddraget en anden sendetilladelse i Odder, hvilket skyldtes, at den ikke havde fået sat gang i udsendelserne inden en på forhånd fastsat frist.

Læs også : Loud-bagmænd plagierer igen og igen – men går selv hårdt til angreb på enhver de mener minimalt krænker deres egne rettigheder

Statstilskud til såkaldt ikke-kommercielle lokalradioer, er i det hele taget et emne, der har ramt overskrifterne i forlængelse af de afsløringer, Journalista.dk i samarbejde med Indblik.net har bragt de seneste uger. Det i forhold til ejerkredsen omkring Radio Loud, hvor hovedaktionæren Radio Diablo er kommet under skærpet tilsyn i forhold til en række sydfynske stationer. Ligesom vi har kunnet afdække, hvordan Klinkby-brødrene, der også er aktionærer i Radio Loud, fast sikrer sig store offentlige udbetalinger på at drive lokalstationer i det syd- og sønderjyske område, mens Morten Krarup Nielsen, der ligeledes har andele i Radio Loud, langt fra leverer de indslag på sin statsfinansierede tv-station, som han lovede i sin ansøgning.

Henrik Faurhøj er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:




2 Comments

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*