Få uger før skandalen ramte : Socialstyrelsen godkendte Brittas fupregnskab

Billeder : Britt Kristensen og privat
Del artiklen her:

Britta Nielsen havde tilsyneladende ikke de store interne problemer med at gennemføre sit svindelnummer til 111 millioner kroner. Således godkendte andre medarbejdere hos Socialstyrelsen det tilbagebetalingskrav overfor Nyborg Kommune, der fik hele korthuset til at falde sammen.

Socialstyrelsen Britta Nielsen

111 millioner kroner.

Så stort er det beløb, som man fra Socialstyrelsens side mener, at den nu tidligere afdelingsleder Britta Nielsen over en årrække har svindlet for. Et nærmest historisk stort beløb som embedsmanden har begået underslæb af i forlængelse af, at hun var blandt de ansvarlige for at overføre penge til modtagerne af de såkaldte satspuljemidler. Beløb der var tiltænkt nogle af Danmarks svageste indbyggere, så de på den måde har kunnet få en håndsrækning til blandt andet at få fodfæste på arbejdsmarkedet eller komme ud af et stofmisbrug.

Læs også : Afsløring : Britta svindlede for 111 millioner kroner – scorede alligevel bonusser for veludført arbejde hos Socialstyrelsen

Et svindelnummer som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, synes at have været chokerende simpelt udført. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Nyborg Kommune, at Britta Nielsen har anvendt en fremgangsmåde, der i korte træk kan beskrives som : Modtagere af satspuljemidler bliver kontaktet og fortalt, at der eksempelvis har været reguleringer i forhold til det modtagne beløb. Herefter bliver de bedt om at tilbagebetale dette til Socialstyrelsen selv om, at Britta Nielsen allerede havde overført beløbet til sin egen konto. Når den retmæssige modtager af satspuljemidlerne således har tilbagebetalt beløbet, står der det rigtige beløb i bogholderierne både hos modtageren af satspuljemidlerne og Socialstyrelsen – uanset at Britta Nielsen havde svindlet for det.

Nyborg Kommunes oversigt over sagsforløbet omkring Britta Nielsen

 

Korthuset til 111 millioner kroner faldt på rekordtid

Det var eksempelvis tilfældet i Nyborg Kommune, som i forbindelse med projektet ”Sociale Akuttilbud” i alt modtog 817.438 kroner. Af dem blev kommunen krævet tilbagebetalt 240.896 kroner, hvoraf det kun var de 172.153 kroner, som Socialstyrelsen rent faktisk skulle have tilbage. De resterende 68.743 kroner havde Britta Nielsen i stedet indsat på sin egen konto, hvilket var sket i Danske Bank i Hvidovre.

Læs også : Lønforhøjelse på lønforhøjelse på lønforhøjelse : Svindeleftersøgte Britta steg over 100.000 kroner i løn på få år

Ifølge Nyborg Kommunes sagsfremstilling fremsendt til Journalista.dk, gjorde man indsigelser overfor kravet telefonisk den 17. september i år, hvilket skete til en medarbejder hos Socialstyrelsen, som kommunen overfor Journalista.dk oplyser, at man ikke med sikkerhed kender navnet på. Dog føler man sig meget sikker på, at det ikke var Britta Nielsen, der håndterede henvendelsen.

Læs også : Socialstyrelsen har år efter år udbetalt bonusser til svindeleftersøgte Britta – men nægter at fortælle hvorfor

Opkaldet til styrelsen kom få dage efter, at Nyborg Kommune havde modtaget et brev fra Socialstyrelsen. Her gjorde en anden medarbejder end Britta Nielsen på vegne af Socialstyrelsen krav på det samlede beløb på 240.896 kroner, således at der også var inkluderet de 68.743 kroner, der i forvejen stod på afdelingslederens private konto hos Danske Bank i Hvidovre.

Brev fra Socialstyrelsen til Nyborg Kommune dateret den 13. september 2018

 

Brittas kollega om krav til Nyborg Kommune : Hendes opgørelse er rigtig

Af brevet, som Journalista.dk har fået aktindsigt i hos Nyborg Kommune, skriver Britta Nielsens kollega blandt andet :

– Ubrugt beløb anført i regnskabsskemaet udgør kr. 172.153. Beløbet tillægges differencen mellem faktisk støtte og støtte anført i regnskabsskemaet. Beløbet til returbetaling udgør således kr. 240.896.

Læs også : Nationalmuseets vicedirektør skulle sikres nyt millionjob efter regnskabsrod – forgænger sendt ud af døren med over 500.000 kroner i hånden

Brevet er dateret den 13. september, således at kravet om indbetaling af 68.743 kroner fremstår som godkendt af andre medarbejdere hos Socialstyrelsen. Det blot få dage før, at man fra styrelsens side erkendte de store problemer. Således modtager Nyborg Kommune den 21. september et brev fra Socialstyrelsen om, at man eftergiver kravet på de 68.743 kroner.

Læs også : Folkemøde-kopier skyder op over alt : Vestjysk kommune betalte 800.000 kroner for én weekends foredrag – med minimal opmærksomhed

Socialstyrelsen er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser, hvorfor man fra styrelsens side blandt andet ikke har ønsket at svare på, hvorfor Britta Nielsens kollega godkendte et regnskab, som indeholdt et svindelagtigt krav på betaling af 68.743 kroner.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*