Institutleder på Aarhus Universitet fyret efter kæmpe skandale : Modtager alligevel løn på ubestemt tid – og har scoret stor fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Tidligere på året forlod Erik Steen Kristensen stillingen som leder af Institut for Agroøkologi, efter at han af Aarhus Universitet blev anset for ansvarlig for en større skandale omkring en rapport om oksekød. Den var nemlig i påfaldende grad inspireret af Landbrug & Fødevarer og Danish Crown.

Rapporter om oksekød er normalt ikke noget, der trækker de store overskrifter. Men det gjorde det i sensommeren i forbindelse med, at Aarhus Universitet offentliggjorde en gennemgang af emnet, hvilket i meget høj grad var sket i samarbejde med interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer og slagterigiganten Danish Crown.

Opmærksomheden skyldtes først og fremmest, at Landbrug & Fødevarer og Danish Crown ikke kun havde været med til at researche indholdet til rapporten, men også havde haft mulighed for at rette i den inden offentliggørelsen. Det for på den måde tilsyneladende at sikre, at det anerkendte universitets konklusioner stemte overens med, hvad virksomheden og interesseorganisationen ønskede.

Læs også : Borgmester tog ministre, politikere og 80 andre venner af huset med på festival – på skatteydernes regning

Da skandalen brød ud i fuld flor, reagerede man fra Aarhus Universitets side blandt andet ved at fjerne institutlederen Erik Steen Kristensen. Det skete ifølge en officiel udtalelse fra universitets dekan, Lars Henrik Andersen, fordi Erik Steen Kristensen ikke havde fulgt de krav, man med rimelighed kunne stille til en medarbejder i hans position :

– Institutledelsen på Institut for Agroøkologi har det overordnede ansvar for forskning og samarbejde. Institutledelsen har derfor skullet sikre de overordnede rammer for projektet, inden arbejdet blev påbegyndt, såvel som i udførelsen, i kvalitetssikringen og uafhængigheden af rapporten. Jeg må konstatere, at dette ansvar ikke har været løftet i tilfredsstillende grad.

Udtalelse fra Aarhus Universitet om Erik Steen Kristensens lønforhold efteråret 2019

 

Beholder sin løn trods afskedigelse – men universitet nægter at oplyse hvor længe

Med en så klar afstandtagen til Erik Steen Kristensens fremgangsmåde i forbindelse med oksekødrapporten, skulle man måske umiddelbart tro, at institutlederen måtte forlade sin stilling noget nær tomhændet. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Universitet, har dette dog langt fra været tilfældet.

Læs også : Mandlig chef dømt for at voldtage ældre mandlig underordnet – men fik alligevel bonus for veludført arbejde

Således oplyser universitet, at Erik Steen Kristensen stadig får udbetalt samme løn, som før han blev afskediget. Når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, står den skatteyderne i 89.822 kroner om måneden. Ligesom man fra universitets side også oplyser, at den afskedigede institutleder i forbindelse med sin afsked med Aarhus Universitet, fik udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse på 258.695 kroner.

Læs også : Aarhus Universitet : DR-direktørs institut ikke en del af universitetet – og der er ingen aftale

Men i hvor lang tid at Erik Steen Kristensen kan hæve sin løn på lige under 90.000 kroner om måneden, er dog ikke noget, universitet mener at offentligheden har krav på at vide. Således afviser dens juridiske afdeling at give aktindsigt i, hvor stort det gyldne håndtryk til den tidligere institutleder ender med at blive.

Udtalelse fra Aarhus Universitet om Erik Steen Kristensens fratrædelsesaftale

Del artiklen her:




3 Comments

  1. ikke blot urimeligt. det burde også være strafbart at udbetale løn til afskediget medarbejder, og de gyldne håndtryk skal helt afskaffes.

  2. den sag har været oppe på 24syv i sin tid men selv om radioen er “er gået hen” så betyder det ikke at historien citat : “Således afviser dens juridiske afdeling at give aktindsigt i, hvor stort det gyldne håndtryk til den tidligere institutleder ender med at blive”skal dø af samme grund .
    gad vide hvilke §§ den jurdiske beslutning bygger på ?
    Hmmmm

  3. Kig på det netværk, som Steen Erik indgår i nu, og dem han har været i før. Er der sammenfald med tidligere chefer, kolleger eller underordnede. Indgår oksekødsrapportens forfattere?
    Denne sag oser af vennetjenester. Husk at Foulum tidligere var landbrugets legeplads med millionbudget.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*