Medie nægter at dække kommunes rolle i minigolfsag: Kommunen er storannoncør hos mediet

Del artiklen her:

Sjællandske og dets journalist Pia Larsen har tidligere modtaget kritik i Pressenævnet, for flere gange at have tilsidesat de presseetiske krav overfor naboen fremstillet i TV2-dokumentaren Naboen fra Helvede.

En af de absolut mest omtalte sager de seneste år i og omkring Odsherred Kommune er konflikten, der er opstået mellem MinigolfParken i Højby og dens nabo, Markus Hvass. En dækning der i høj grad startede i lokalmediet Sjællandske, hvis journalist Pia Larsen igennem de seneste par år har skrevet en lang række artikler om emnet.

En gennemgang af dem viser dog, at det i bedste fald synes særdeles begrænset, hvor meget hun sammen med sin arbejdsgiver har dækket spørgsmål omkring Odsherred Kommunes rolle i sagen. Det endda på trods af, at kommunen slet ikke har tildelt en tilladelse til, at MinigolfParken i Højby kunne opføre sin nu landskendte minigolfbane. Ligesom avisen anført af Pia Larsen efter Journalista.dks oplysninger igen og igen er blevet opfordret til, at der bliver kigget på kommunens rolle – uden at hun og arbejdsgiveren har villet efterkomme opfordringerne.

På Journalista.dk har vi spurgt Pia Larsen om, hvorvidt dette har været tilfældet. Lige som vi eksempelvis også har spurgt hende om, hvorfor hun alene synes at have lagt kommunens oplysninger til grund i relation til en påstået tilladelse til at drive minigolfbanen, uden at researche på om dette faktisk var korrekt.

I en email til Journalista.dk ønsker Pia Larsen alene at oplyse, at hun kun vil svare på henvendelser fra medier, der er tilmeldt Pressenævnet.

Et udsagn der kan ses i sammenhæng med, at hun selv har haft problemer med lige præcis Pressenævnet i forhold til minigolfbanen og dens nabo Markus Hvass. Således indkasserede hun sammen med sin arbejdsgiver Sjællandske efteråret 2023 en alvorlig kritik fra Pressenævnet i forbindelse med to artikler, hvor hun ikke foretog den nødvendige forelæggelse af beskyldninger mod Markus Hvass.

Pressenævnet skrev endda i sin afgørelse at Sjællandske ved sin journalist Pia Larsen, ikke at kunne fremvise dokumentation for en påstand om, at have forsøgt at lave den nødvendige forelæggelse :

– Uanset, at Sjællandske Medier har oplyst, at mediet har forsøgt forelæggelse hver eneste gang, der er bragt omtale eller kritik af klagers handlemåde, finder Pressenævnet på baggrund af sagens oplysninger, at Sjællandske Medier ikke ses at have dokumenteret, at de konkrete beskyldninger i artiklen har været forelagt for [Klager] før offentliggørelsen, ligesom det ikke ses at fremgå af artiklen, at Sjællandske Medier har forsøgt at få en kommentar til beskyldningerne fra [Klager]. Pressenævnet finder på den baggrund, at Sjællandske Medier har tilsidesat god presseskik ved at bringe beskyldningerne i artiklen ”Minigolf-ejer frygter for sin familie” uden at forelægge disse for [Klager]. Nævnet udtaler kritik.

Samtidig må det anses for særdeles iøjnefaldende, at Odsherred Kommune, som Sjællandske i sine artikler om minigolfbanen reelt ikke sætter noget kritisk skær på, er storannoncør hos netop Sjællandske. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Odsherred Kommune, indkøbte den alene i 2024 annoncer og andre ydelser for 374.272 kroner. Opkrævninger der er sket ved fremsendelse af i alt 67 fakturaer sidste år fra Sjællandske til Odsherred Kommune, hvor af den største var dateret den 1. januar 2024 og lød på 71.155 kroner.

En faktura afsendt næsten i direkte forlængelse af, at Sjællandske varslede en række nedskæringer, herunder afskedigelser af journalister rundt om på dets forskellige redaktioner.

Oversigt fra Odsherred Kommunes udgifter i 2024 til Sjællandske Medier

 

Andre artikler om Naboen fra Helvede og Odsherred Kommune

Afsløring: Minigolfbanen fra Naboen fra Helvede har aldrig ansøgt om en byggetilladelse – kommunen tilbageviser oplysninger i dokumentar

Naboen fra Helvede: Andre naboer kom også med indsigelser – og anså tegninger for misvisende

Dyrt blikfang uden effekt : Kommune brugte formue på pr-film med Jytte Hilden og Klaus Bondam

Ældrechef fritaget for tjeneste efter at have holdt økonomiske problemer skjult og ansættelsen af sin egen søn : Fik alligevel fuld løn i halvandet år – og efterfølgende fratrædelsesgodtgørelse

Arbejdsløs og nyuddannet ansat i sin mors afdeling uden cheferne blev informeret – til en løn på 530.000 kroner om året

6 kommuner udsender enslydende reklamebreve for samme internetudbyder – som de påstår selv at have skrevet

Teleanalytiker om kommuners fælles fremstød for internetudbyder : Mærkværdigt forsøg på at hjælpe ét udvalgt firma til at stjæle kunder fra konkurrenten

Kommune giver – igen – privat firma omfattende markedsføring helt gratis – hvilket ifølge teleanalytiker er at sidestille med vaneforbrydelse

Millionær på dårlig ledelse : Fyret kommunal chef scorede fratrædelsesgodtgørelser fra to kommuner på to år – for i alt 1.971.220 kroner

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*