Mette Frederiksens højre hånd truede journalist – men Statsministeriet vil ikke fortælle med hvad og hvorfor det skete

Del artiklen her:

Ifølge Statsministeriet har det ikke nogen forbindelse til Martin Rossens arbejde, når han kontakter journalister for at irettesætte eller direkte true dem.

Martin Rossen Mette Frederiksen

juristkontoret

Det trak landsdækkende overskrifter sidste sommer, da Mette Frederiksen oprettede en ny position som stabschef og tildelte posten til partifællen og den tro væbner, Martin Rossen. Vel og mærke en position som ikke kun medførte en aflønning på samme niveau som menige ministre, men som også gav Martin Rossen reel politiske indflydelse og beføjelser overfor ansatte i Statsminsiteriet, på trods af at han alene er ansat som embedsmand.

En position som også har kunnet mærkes udenfor selve det politiske miljø, hvilket blandt andet er gået ud over en række journalister. Det kom frem under podcasten Genstart, som produceres af statsmediet DR.

Læs også : DR-vært påstod at have overværet racisme i metroen – nu trækker hun i land

Her fortalte journalisten Lars Trier Mogensen, at han havde modtaget noget nær trusler fra Martin Rossen. Ligesom han også fortalte, at fremgangsmåden var at anse for normal fra Mette Frederiksens nærmeste medarbejder :

– Mange politiske journalister har oplevet at få reprimander, skideballer og forsøg på intimidere én i en eller anden retning, der gør, at man skulle være mere imødekommende.

Del af svar fra Statsministeriet omkring udlevering af Martin Rossens besked til Lars Trier Mogensen

 

Statsministeriet : Ingen forbindelse til Martin Rossens arbejde

Men selv om der åbenlyst var tale om en sms omhandlende Lars Trier Mogensens journalistiske virke, samarbejdet med statsministeren og vurderingen af dennes arbejde, var der ifølge Statsministeriet alene tale om en privat besked fra Martin Rossen. Det fremgår af et svar, som Journalista.dk har fået fra ministeriet i forhold til at få udleveret den besked, som Mette Frederiksens nærmeste medarbejder sendte til Lars Trier Mogensen.

Læs også : Efter to år som chef : Forlader DR med gyldent håndtryk tæt på millionen

Således skriver Statsministeriet blandt andet i et brev til Journalista.dk :

– Statsministeriet skal bemærke, at ministeriet er bekendt med, at en særlig rådgiver i ministeriet via et privat beskedforum har sendt en besked til en kommentator tilknyttet Information vedrørende Informations dækning af regeringens tiltag mod ny coronavirus. Der er imidlertid tale om en besked af privat karakter, som ikke har været undergivet administrativ sagsbehandling i Statsministeriet.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*