Rigspolitiet skilte sig af med hadet politidirektør – og mørklægger hendes fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Efter det som i bedste fald må anses for en lang række samarbejdsproblemer med specielt de menige betjente, indgik Rigspolitet en såkaldt gensidig fratrædelsesaftale med politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen. Men hvad den koster skatteyderne, nægter man fra Rigspolitiets side at oplyse om.

Rigspolitiet Kit Claudi Grøn-Iversen

Tilbage i 2018 blev der på det nærmeste trukket et lettelsens suk blandt politifolkene på Fyn, da øens hidtidige politidirektør, Kit Claudi Grøn-Iversen, blev forflyttet efter kun tre år på posten. Det skete efter at omkring 600 medlemmer af politifolkenes forening på Fyn i en sjælden udtalelse fortalte, at de krævede politidirektøren fyret, fordi hun ifølge deres opfattelse agerede særdeles egenrådigt.

Et problem der gik igen, da Kit Claudi Grøn-Iversen blev overflyttet til Bornholm, hvor hun også fik rang af politidirektør. For igen var menige politifolk ude med meldinger om, at Grøn-Iversen havde en ledelsesstil, hvor deres holdninger kun meget sjældent blev tillagt nogen som helst betydning af deres overordnede.

Læs også : Til Bornholm med stil : Rigspolitiet chartrede privatfly til 1.121.000 kroner

Tidligere på foråret traf man fra Rigspolitiets side så den beslutning, at Kit Claudi Grøn-Iversen, der inden sin ansættelse som politidirektør for Fyn aldrig havde arbejdet med politiarbejde før, var fortid som ansat hos Rigspolitiet.

 

Rigspolitiet ønsker at beskytte sin tidligere medarbejder

Derfor indgik man det, der i en pressemeddelelse blev omtalt som en gensidig aftale med den nu tidligere politidirektør. En afsked der kom i forlængelse af, at Kit Claudi Grøn-Iversen valgte at melde sig syg i slutningen af januar i år – efter blot få måneder på posten som direktør for Bornholms politi.

Læs også : Rigspolitiet lukker ned : Nægter at udtale sig om rigspolitichefens gigantiske løn og store bonusser

Men hvad indholdet af den såkaldte frivillige fratrædelsesaftale nærmere går ud på, er dog ikke noget, man fra Rigspolitiets side ønsker at oplyse offentligheden om. Således fremgår det i et skriftligt svar til Journalista.dk, at man nægter at oplyse, hvad det koster skatteyderne at skille sig af med Kit Claudi Grøn-Iversen.

Læs også : Rigspolitichefens løn steget 400.000 kroner på fire år : Tjener nu langt mere end statsministeren – og scorer samtidig kæmpe bonus

Ifølge Rigspolitiet skyldes det i høj grad, at man ønsker at beskytte sin ellers så udskældte tidligere direktør. Således lyder det blandt andet i brevet fra Rigspolitiets juridiske afdeling :

– Rigspolitiet har ikke fundet grundlag herfor og har i den forbindelse lagt vægt på de hensyn, der ligger bag undtagelsesbestemmelsen i Offentlighedslovens § 21, stk. 2, herunder navnlig hensynet til den pågældende ansatte.

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*