Stoleleg på DR : Underholdningschef Jan Lagermand Lundme fyret – men fortsætter alligevel hos statsmediet

118 Shares

I forbindelse med efterårets fyringsrunde på Danmarks Radio oplyste statsmediet, at en række chefer var blevet afskediget. Blandt dem var Jan Lagermand Lundme, der dog alligevel stadig er ansat hos DR.

Danmarks Radio

– Der er tale om omfattende forandringer – både i indholdet til danskerne og i organisationen. DR går fra seks til tre flow-tv-kanaler og fra otte til fem radiokanaler. Samtidig slankes organisationen og direktionen, og der nedlægges cirka 375-400 stillinger. I alt gennemføres der besparelser for 420 millioner kroner årligt.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som man fra Danmarks Radios side udsendte i midten af september. Det i forbindelse med et indgået medieforlig som fastslog, at det statslige medie ikke kun mistede retten til at opkræve licens, men også blev tvunget til væsentlige besparelser. Sparekniven ville i denne forbindelse ikke kun blive svunget over DRs generelle budget, men også i forhold til medarbejderstaben.

Læs også : Mangemillionær på frivillig fratrædelsesaftale : DR-direktør scorer millioner i afskedsgave

Fyringer der ifølge DR ikke kun ville ramme de menige medarbejdere, men som et særsyn også i større omfang gå ud over chefer og studieværter.

DR Juras opgørelse af at Jan Lagermand Lundme blev fyret – men stadig arbejder for DR i en anden stilling

 

Fyret i forbindelse med nedskæringer – næsten

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, er det dog langt fra alle fyrede chefer, som står foran at skulle forlade public-service-stationen. Det drejer sig blandt andet om den mangeårige underholdningschef Jan Lagermand Lundme, hvis navn står opført på listen over nedskæringer i planen, som Danmarks Radio har døbt : ”Nedlagte chefstillinger i DR i forbindelse med spare- og udviklingsplanen 2018”.

Læs også : Fyret for at være overflødig : DR-direktør scorer alligevel 1.863.808 kroner i afskedsgave

Ud for Jan Lagermand Lundme står der dog opført ”stadigt ansat”, hvilket man fra DRs juridiske afdeling, DR Jura, oplyser overfor Journalista.dk skyldes, at den mangeårige underholdningschef i stedet er blevet ansat i en ny stilling. Hvor det er i DRs organisation Jan Lagermand Lundme i stedet gør tjeneste og hvad han tjener, har man i første omgang dog ikke noget svar på fra DR Jura.

Læs også : Studerende i kløerne på DRs licensfolk : De er ligeglade med hvad jeg siger til dem

Det kan måske skyldes, at han stadig har rang af underholdningschef, selv om han teknisk set har været igennem en fyring. Således fremgår det af opslag på DRs hjemmeside under funktionen ”Find medarbejder”, at Jan Lagermand Lundmes stillingsbetegnelse stadig er underholdningschef.

Opslag på DRs hjemmeside omkring Jan Lagermand Lundmes ansættelse

118 Shares
Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*