To DR-chefer blev fyret : Omgående genansat i nye jobs til næsten identisk løn – uden jobopslag

1K Shares

Ifølge Danmarks Radio fyrede de i efteråret en række chefer i forbindelse med en større sparerunde. Men det er dog langt fra alle erklærede afskedigede, som forlader statsmediet.

– Der er tale om omfattende forandringer – både i indholdet til danskerne og i organisationen. DR går fra seks til tre flow-tv-kanaler og fra otte til fem radiokanaler. Samtidig slankes organisationen og direktionen, og der nedlægges cirka 375-400 stillinger. I alt gennemføres der besparelser for 420 millioner kroner årligt.

Sådan lød det tilbage i september fra Danmarks Radio i en pressemeddelelse i forbindelse med, at man fra det statslige medies side, stod foran at skulle gennemgå en større sparerunde. Det i forbindelse med de politiske forlig, der blev indgået om DRs fremtidige finansiering, hvilket blandt andet betød, at statsmediet for fremtiden ikke finansieres via licens, men i stedet over skatten.

Læs også : Stoleleg på DR : Underholdningschef Jan Lagermand Lundme fyret – men fortsætter alligevel hos statsmediet

Men det er dog langt fra alle de medarbejdere som blev fyret, der ikke for fremtiden skal have deres daglige gang på Danmarks Radio.

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har mindst to af de ellers fyrede chefer, omgående fået nye jobs – meget lig dem, de ellers blev fyret fra.

DRs oplysninger om ansættelsesforholdene for Jan Lagermand Lundme

 

Degraderinger uden mærkbar lønnedgang

Som det fremgår af aktindsigter og svar fra Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, har der samtidig været tale om stillinger, der ikke har været slået op. Det drejer sig ansættelsesforholdene for de snart tidligere chefer Jan Lagermand Lundme og Lars Trillingsgaard.

På trods af at være opført som afskediget i forbindelse med efterårets nedskæringer, overgår de den kommende tid fra at være chefer til redaktører.

Læs også : Millionerne ruller på DR : Chef for koncerthus får millioner af kroner med sig ud af døren

Degraderinger der dog kun i begrænset omfang kan siges at være mærkbare. Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at mens Jan Lagermand Lundme aktuelt inklusiv tillæg og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjener 893.354 kroner om året, vil han som redaktør for fremtiden sikre sig 854.932 kroner årligt. For Lars Trillingsgaard drejer det sig om en nedgang fra den nuværende årsløn på 741.865 kroner, til at han for fremtiden som redaktør kommer til at tjene 716.865 kroner om året.

Læs også : Mangemillionær på frivillig fratrædelsesaftale : DR-direktør scorer millioner i afskedsgave

Fra DR Jura lyder det samtidig, at de nye redaktørstillinger, hvis stillingsbetegnelser fremstår direkte sammenlignelige med medarbejdernes nuværende chefstillinger, tildelt Jan Lagermand Lundme og Lars Trillingsgaard ikke er nogle, som man har fundet anledning til at slå op – fordi der er tale om såkaldte omplaceringer :

– Jeg kan oplyse, at Lars Trillingsgaard og Jan Lundme i forbindelse med omstruktureringerne som led i DR`s Spare- og udviklingsplan er omplaceret til stillinger på væsentlige ændrede vilkår, der også har medført ændringer i deres løn. Der er derfor ikke tale om rekrutteringer, men som nævnt en omplaceringer i allerede eksisterende ansættelsesforhold.

DRs oplysninger om ansættelsesforholdene for Lars Trillingsgaard

1K Shares
1 Comment

  1. Hvad er forskellen på Breaking News og en gammel nyhed i DR?

    Hvis DR fyrer en chef, er det en sensation, men genansættes han, er det bare en gammel nyhed.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*