Udviklingen i tilgange til aktieinvestering

Del artiklen her:

Aktieinvestering er en af de mest populære måder at investere overskydende kapital på. Det er der flere årsager til. Ikke mindst er det, modsat fx investering i bolig, en utroligt likvid form for investering, hvilket vil sige, at du hurtigt kan realisere dit overskud.

Men aktieinvestering er ikke bare aktieinvestering. Aktieinvestering har udviklet sig meget siden sin spæde start 1600-tallet. Vi kan selvsagt ikke kigge på alle udvikler her, så lad os tage et kig på den udvikling, der har fundet sted, over de seneste 10 år.

AktieInvestering? I banken naturligvis

Tidligere gik man typisk til sin bank, hvis man ønskede at investere. Din bank gav dig så adgang til deres investeringsdel, og du fik åbnet et depot, som du kunne indbetale penge til. Derefter ville du så kunne kigge dig omkring på deres platform efter den aktie, du havde tænkt dig at købe.

I forbindelsen med købet af aktie, du har i kikkerten, vil du skulle betale et mindre beløb for at realisere handel—kurtage.

Plejer er død

Ligesom der udvikles ny og spændende teknologi i andre dele af samfundet, så er der også stor innovation på markedet for finansielle ydelser. Der er således komme mange andre prominente spillere ind på markedet, der også giver folk med overskydende kapital mulighed for at investere.

Platforme som eToro er blevet meget populære og tilbyder bl.a. investering uden kurtage. Hvis man er typen, der handler meget, måske fra dag til dag (en såkaldt daytrader), ja så kan man hurtigt komme til at betale rigtig mange penge i kurtage, og så er en god idé at kigge sig om efter platforme, hvor man slipper for det.

Et problem med at investere gennem sin bank er, at man enten skal betale for at banken forvalter ens formue og det skal man betale et betydeligt beløb for eller selv skal stå for at vælge de rette aktier.

Når man selv står for at vælge de rette aktier, siger man i virkeligheden “jeg ved bedre end dem, der har fastsat prisen”, “jeg kan slå markedet”. Hvis man tænker lidt over det, så er det jo af en påstand, idet dem, der fastsætter priserne er et kæmpe apparat af alskens eksperter på området, der ikke laver andet end lige netop det.

Med andre ord skal man altså være rigtig skarp, hvis man skal være rationel og gå imod markedet. Det betyder ikke, at man ikke kan tjene penge på dem måde.

Men der ér jo folk, der tjener penge på aktiemarkedet igen og igen og igen. Investeringshajer kan man kalde dem.

Tjenester som føromtalte eToro har udviklet en funktion, der gør at man kan lægge sig op ad hajerne og ikke selv skal sætte sig alt for meget ind i aktiemarkedet. Det er en god måde både at komme udover ovenstående problem for detailinvestorer på og samtidig en god måde for dem at undgå at bruge deres kræfter på at lære et nyt, komplekst felt, som de alligevel aldrig komme til at mestre så godt som eksperterne.

Med det sagt så er det selvfølgelig også meningsfuldt at have alt, der angår ens finanser ét sted – den bank man stoler på og har stolet på i mange år.

Del artiklen her:
Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*