Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

Posted by: on mar 9, 2017 | No Comments

Danmarks Radio er uden sammenligning den statslige organisation, som tilbyder de bedste lønninger. En status den fastholder efter ansættelsen af en ny direktør for DR Medier.

- Henriette Marienlund har en klar vision for, hvad godt public service-indhold er – nu og ikke mindst i fremtiden og tilmed en indgående indsigt i selve produktionen.

Sådan lød det i slutningen af februar fra Michael Christiansen, DRs bestyrelsesformand, da han via DR.dk offentliggjorde, at Danmarks Radio havde fundet sin nye direktør for DR Medier. Det i skikkelse af Henriette Marienlund, der starter i stillingen 1. april.

Læs også : Selv koncerthusets chef er millionær : DRs lønfest større end først antaget

Hvad Michael Christiansen dog ikke kom ind på var, hvad det ville koste licensyderne at ansætte Marienlund i en af de mest magtfulde positioner i det statslige mediehus. Omkostninger som Journalista.dk i stedet har fået adgang til, efter opnåelse af en aktindsigt.

Dokumenter som fastslår, at endnu en DR-medarbejder sikrer sig en indtægt, som er langt over såvel menige ministres som statsministerens.

DRs beretning om Henriette Marienlunds lønforhold som direktør for DR Medier

DRs beretning om Henriette Marienlunds lønforhold som direktør for DR Medier

 

 

 

Eksplosiv lønstigning under kortvarig ansættelse

Ifølge de fremsendte bilag, kommer Henriette Marienlund ikke til at mangle noget, så længe hun er ansat som direktør hos public service-stationen. Licensyderne pålægges nemlig at betale hende en månedsløn inklusiv arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag på 153.692,68 kroner, eller hvad der svarer til en årsløn på 1.844.312 kroner.

Dermed kommer hun til at tjene over 350.000 kroner mere end statsministeren, som i 2016 får sat 1.482.457,21 kroner ind på lønkontoen.

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Henriette Marienlund blev ansat hos Danmarks Radio i 2014, efter at hun var skiftet fra Danmarks anden statslige tv-station, TV2. Siden sin tiltrædelse er det kun gået op ad for hendes løn, som ved tiltrædelsen i oktober 2014 lød på 67.500 kroner om måneden. Efter kun et halvt års ansættelse , var hun allerede steget så meget i graderne, at den månedlige løncheck i september 2015 lød på 80.513 kroner.

Læs også : Licens – noget vi giver til DRs millionlønninger

Den nyudnævnte direktør for DR Medier, må dog stadig set langt efter den løn, som Danmarks Radios generaldirektør Maria Rørbye Rønn tjener. Ifølge fremsendte andre aktindsigter fremsendt til Journalista.dk, sikrede hun sig i 2016 en indtjening på 3.622.979,04 kroner.

Henriette Marienlunds lønforhold under ansættelsen hos DR

Henriette Marienlunds lønforhold under ansættelsen hos DR

Comments

comments