Journalista.dk er et undersøgende journalistisk medie, som først og fremmest fokuserer på det offentliges forvaltning og dets afholdte udgifter. Som et særsyn efterprøves også løbende, om de historier danske medier bringer til torvs er korrekte.

Den endelige introduktion sker i august, hvor Journalista.dk samtidig går i luften med nyheder i radioformat. Du kan følge udviklingen her på siden, eller like os på Facebook.

I forbindelse med reintroduktionen, vil Journalista.dk blive tilført et nyt design – som samtidig også er mobilvenligt.

I modsætning til andre netmedier, kan du på Journalista.dk kun finde eksklusive historier. Alle artikler er researchet fra bunden af Journalista.dk, som selv har fundet frem til den fremlagte dokumentation. Nøgleordet er netop dokumentation, som alle artikler tager udgangspunkt i – og i videst mulige omfang fremlægges i rå form. På den måde er det muligt for læserne selv at skabe sig et overblik over historien og samtidig vurdere, om artiklernes konklusioner fremstår rigtige.

 

Journalista.dk bestyres af cand. jur. & markedsøkonom Lars Bjørknæs, hvis afsløringer af overforbrug blandt grønlandske politikere i 2009 førte til det såkaldte sneskredsvalg. Senest har han fx stået bag afsløringerne, der har ført til skandalerne om Vejle Havn og et meget stort forbrug på Danmarks Radio – eksempelvis også i forhold til topledelsens erhvervelse af bonuspoint.

Han er desuden tidligere studievært på radiostationer som Studenteradioen i Aarhus, Nuuk FM og Radio Horsens, og kan kontaktes via email-adressen lb@journalista.dk.

Fra den 11. december kan dette også ske via daglige telefoniske åbningstider.