Løkke snuppede et privatfly til Bornholm – på din regning

Posted by: on maj 18, 2017 | No Comments

Det skulle gå stærkt, da Lars Løkke skulle deltage ved sidste års Folkemøde. Så stærkt at det var nødvendigt for statsministeren at chartre et vandfly, så han kunne nå frem og tilbage til Bornholm.

- På bare seks år er barnet allerede blevet voksen.

Sådan lød det ifølge Danmarks Radio blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen, da han holdt sin tale under Folkemødet i 2016. Det i forbindelse med at statsministeren slog fast, at Folkemødet havde vokset sig langt større, end hvad man kunne have forestillet sig kun få år forinden, da den politiske festival så dagens lys i 2010. Det som følge af et initiativ fra partifællen Bertel Haarder, som lod sig inspirere af en svenske pendant, hvor politikere igennem årtier har mødtes med politisk interesserede.

Læs også : Våde, festlige og dyre møder hos skraldeforening : Vestforbrænding slog sig løs til Folkemøde

For at Lars Løkke overhovedet kunne nå frem til debatterne sidste år, var det nødvendigt at gøre brug af et noget alternativt transportmiddel. For ifølge fremsendte aktindsigter til Journalista.dk, fandt statsministeren det nødvendigt at hoppe ombord på et ventende vandfly, så alle aftaler kunne overholdes.

Faktura til Statsministeriet for brug af vandflyver til Folkemødet

Faktura til Statsministeriet for brug af vandflyver til Folkemødet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thornings rejse betalte af Socialdemokratiet

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldtes det, at han under Folkemødet også skulle mødes med den daværende amerikanske udenrigsminister John Kerry i København. Derfor var det ifølge Statsministeriet afgørende, at Lars Løkke Rasmussen blev fløjet frem og tilbage mellem Bornholm og København. Dette da der ikke var mulighed for, at statsministeren kunne gøre brug af mere traditionelle fly- eller færgeafgange.

Læs også : Fyrer 350 medarbejdere – og brænder kvart million af på Folkemødet

Omvendt betød det en ekstraregning til skatteyderne på 18.000 kroner, som dækkede over brugen af det lille privatfly med mulighed for at lande på vandet. Hertil kom en regning fra Kastrup Lufthavn på 3.437,50 kroner, da skatteyderne også måtte betale for VIP-behandling i forbindelse med flyvningerne frem og tilbage til Bornholm.

Læs også : Skærer ned på de gamle – men bruger 125.000 kroner på at optage sig selv til Folkemødet

Andre aktindsigter opnået af Journalista.dk viser, at det langt fra er normen, når skatteyderne betaler for statsministerens flyvninger til Folkemødet. Således var det Socialdemokratiets kasse der betalte, da Løkkes forgænger Helle Thorning-Schmidt besøgte solskinsøen.

Kastrup Lufthavns faktura for VIP-behandling af Lars Løkke

Kastrup Lufthavns faktura for VIP-behandling af Lars Løkke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like & del vores artikler:

Comments

comments