Dyb tavshed: Byråd nægter at fortælle om viceborgmester skal betale ulovlig løn tilbage

Foto : Tommy Søndergaard
Del artiklen her:

End ikke de politiske modstandere i Varde Byråd ønsker at fortælle, om man kræver en ulovlig udbetaling til 2. viceborgmester Steen Holm Iversen tilbagebetalt – selv om kommunen administration og dens borgmester har erkendt ulovlighederne.

110.000 kroner i løn udbetalt i strid med reglerne til Steen Holm Iversen, for at han kunne agere ferievikar for borgmester Mads Sørensen (V) – selv om 1. viceborgmesteren Søren Laulund (A) allerede blev aflønnet for præcis denne opgave.

Det kunne Journalista.dk afsløre den forgangne uge i samarbejde med Tommy Søndergaard. Ligesom vi også har kunnet afsløre, at den ulovlige aflønning, som Varde Kommune via sin kommunaldirektør i en email til Journalista.dk har erkendt ulovligheden af, har stået på i flere år – og foreløbigt kostet skatteyderne i den vestjyske kommune 210.738 kroner.

Udbetalinger Steen Holm Iversen i høj grad har modtaget, fordi man fra toppen af Varde Kommunes politiske ledelse, mente han skulle kompenseres for at påtage sig opgaver, han ikke blev honoreret for.

Udbetaler Varde Kommune eksempelvis for meget i løn til medarbejdere eller i kontanthjælp til bistandsklienter, vil kommunen uden tvivl gå langt i bestræbelserne på at få pengene tilbagebetalt.

Men tilsyneladende er det langt fra det samme, som kommunen vil gøre i relation til inddrivelse af det ulovligt udbetalte beløb til Steen Holm Iversen.

Op til den netop overståede weekend, kontaktede vi på Journalista.dk alle byrådsmedlemmer i Varde Kommune. Det for netop at høre, om de ville arbejde for, at den konservative 2. viceborgmester kom til at betale de 210.738 kroner tilbage.

Men ingen er vendt tilbage på vores henvendelser.


Andre artikler om Varde Kommune

Kommune var advaret: Udbetalte alligevel ulovligt viceborgmester kæmpe løn – som nægtes tilbagebetalt

Ulovlig løn til viceborgmester har stået på i årevis: Har scoret over 200.000 kroner

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*