Rektor spreder frygt blandt ansatte: Hygger selv med dyr rødvin, kroophold – og ministerløn

Del artiklen her:

Samtidig med at medarbejdere hos UC Syd klager over et forfærdeligt arbejdsmiljø under ledelse af rektoren Alexander Christian von Oettingen, må hans eget anses for at være andet andet end problematisk.

– Mange er på kanten til en stress-sygemelding, og nogle græder i telefonen. Fælles for flertallet er, at de oplever et øget arbejdspres, et hårdt arbejdsmiljø, og at de har en ledelse, de ikke stoler på.

Sådan lød det fra Christina Vandborg, konsulent hos fagforeningen DM, da hun overfor Akademikerbladet tidligere på måneden gjorde status over oplevelser, hendes medlemmer havde haft med rektoren for uddannelsesinstitutionen UC Syd, Alexander Christian von Oettingen.

Overfor bladet fortæller en anonym medarbejder samtidig, at budbringere af kritik af rektoren, kan se frem til en fyreseddel i forbindelse med en af de afskedigelsesrunder, uddannelsesinstitutionen med base i Esbjerg står foran.

Det endda på trods af, at han har stået bag bogen ”Pissedårlig Ledelse”, som blandt andet beskriver, hvad man ikke skal gøre som leder af en organisation.

Men samtidig med at der i dén grad synes at være problemer på de interne linjer, forholder situationen sig noget anderledes for Alexander Christian von Oettingen selv. Som vi på Journalista.dk kunne afsløre i går, har den stærkt omdiskuterede rektor brugt sit UC Syd-kreditkort til private tøjindkøb over nettet, ligesom han også hev det op af lommen til at betale for en privat middag.

Nu kan vi så på baggrund af andre aktindsigter afsløre, at Alexander Christian von Oettingen heller ikke synes at have holdt sig tilbage, når han brugt af sit UC Syd-kreditkort i repræsentative sammenhænge.

Det drejer sig eksempelvis om en middag efteråret 2022 på Sand’s Restauration i Esbjerg, hvor Alexander Christian von Oettingen lagde vejen forbi sammen med en ikke-anført gæst. Regnigen for besøget på Esbjerg-restauranten stod smatteyderne i 1.254 kroner – hvoraf størstedelen relaterede sig til indkøbet af en flaske rødvin til deling.

Skatteyderne har også løbende måttet betale for rektorens ophold på kroer og andre bedre overnatningssteder, hvilket eksempelvis var tilfældet kort efter hans tiltrædelse i form af den klassiske storkro i Vissenbjerg. Lige som de også måtte holde for, da den kontroversielle rektor bød indenfor på en café på havnen i Rønne på Bornholm, hvor der blev spist og drukket for 2.305 kroner.

Hvem der deltog i dette arrangement, henstår noget i det uvisse, da det – uanset et generelt krav her om – ikke fremgår af de udleverede bilag.

Ifølge oplysninger udleveret til Journalista.dk fra UC Syd har Alexander Christian von Oettingen, samtidig sikret sig en særdeles fornuftig aflønning som rektor for den ellers ifølge eget udsagn meget økonomisk udfordrede uddannelsesinstitution. Således stod hans aflønning sidste år skatteyderne i lige over 1.5 millioner kroner, eller hvad der i runde tal svarer til en ministerløn.

Det når der sker medregning af ikke kun bruttolønnen, men også de arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*