Özlems fede dag: Scorede 38.000 skattekroner for i tre timer at tale om at tale sammen

Folketingets pressefoto af Özlem Cekic
Del artiklen her:

Det blev en ganske indbringende dag for Özlem Cekic, da det tidligere Folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti lagde vejen forbi en endagsfestival arrangeret af den økonomisk udfordrede sydjyske uddannelsesinstitution UC Syd.

For omkring 15 år tilbage, var Özlem Cekic et af de helt store navne i dansk politik, hvilket skete med udgangspunkt i posten som Folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti. Uanset sin kendisstatus lykkedes det dog ikke for hende at blive genvalgt ved valget i 2015, efter at hun endda må anses for at have haft et pænt personligt valg.

Efterfølgende opstartede Cekic Center for Dialogkaffe, der i høj grad er skatteyderfinansieret. Det for her igennem ifølge eget udsagn, at ”styrke dialogen og den demokratiske samtale i Danmark”.

Men det er dog ikke kun det store årlige tilskud, som Özlem Cekic har sikret sig fra skatteyderne til sit Center for Dialogkaffe. For de må nemlig også holde for, når hun holder foredrag.

Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos University College Syddanmark, typisk forkortet UC Syd, var det tilfældet da hun i september deltog i uddannelsesinstitutionens såkaldte Professionsfestival. Det i form af to foredrag, som blev afholdt to steder på UC Syds forskellige campusser, hvilket i første omgang skete mellem 9.15 og 11.30 og efterfølgende mellem 14.30 og 15.30.

Det under overskriften ”Tak for kaffe – Den svære kunst at tale sammen”.

Optrædender der begge stod skatteyderne i 14.000 kroner ekskliv moms, ligesom 3.000 kroner i kørepenge kom oven i – hvorfor den samlede regning inklusiv den statslige afgift løb op i 38.000 kroner.

En udgift til Özlem Cekic der samtidig skal ses i sammenhæng med, at UC Syd de seneste år har kæmpet med store økonomiske udfordringer. Hvilket eksempelvis er kommet til udtryk via afskedigelsesrunder, som der den kommende tid forventes yderligere af i forlængelse af nedlæggelse af uddannelser.

 

Andre artikler om UC Syd

Rektor med millionløn brugte firmakortet til privat indkøb af tøj og restaurantsbesøg

Rektor spreder frygt blandt ansatte: Hygger selv med dyr rødvin, kroophold – og ministerløn

UC Syds aftale med Özlem Cekic i forhold til hendes deltagelse i Professionsfestivalen 2024
UC Syds aftale med Özlem Cekic i forhold til hendes deltagelse i Professionsfestivalen 2024

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*