Kæmpe fester og millionlønninger på uddannelsescenter – som skærer ned på alt andet

Del artiklen her:

Samtidig med at det konsekvent lyder fra UC Syd at det kniber med at få de økonomiske ender til at mødes, bruger man store beløb på at hyre kendisser til fester – og give topledelsen millionlønninger.

Store fyringsrunder som langt fra er afsluttet, efterfulgt af udskydelser af nogle uddannelser og lukninger af andre.

Det har været konskvenserne de seneste år på uddannelsesinstitutionen UC Syd, som med base i Esbjerg eksempelvis uddanner lærere og sygeplejersker.

Det under ledelse af rektor Alexander Christian von Oettingen, der som Journalista.dk har kunnet afsløre de seneste uger, blandt andet har anvendt UC Syd-kreditkort til private tøjindkøb og private restaurantbesøg. Lige som vi også har kunnet afsløre, at rektoren oven i sin årsløn på omkring 1.5 millioner kroner, har gjort flittigt brug af samme kreditkort i repræsentativ sammenhæng.

Oven i kom i slutningen af september måned oplysninger via fagforeningen DMs Akademikerbladet, at Alexander Christian von Oettingen siden sin tiltrædelse i 2021, nærmest skulle have ledet uddannelsesinstitutionen via management-by-fear. Det skulle ifølge DM have gjort, at arbejdsmiljøet er blevet noget nær forfærdeligt under hans ledelse.

Det er dog ikke kun Alexander Christian von Oettingen selv med en årlig indtjening på omkring 1.5 millioner kroner, der tjener iøjnefaldende lønninger på den ifølge eget udsagn meget økonomisk udfordrede uddannelsesinstitution. Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos UC Syd, drejer det sig eksempelvis også om de andre medarbejdere i skolens topledelse.

I 2023 tjente Annette Nicolaisen, direktør for samfund & sundhed, således 1.276.307 kroner, når der sker sammenlægning af bruttolønnen med arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Dermed lå hun en smule højere end Stine Bilstrup Rask, ressourcedirektør, og Morten Kallestrup, direktør for pædagogik & skole, der begge sidste år havde en samlet indtjening på 1.261.049 kroner.

Et lønforbrug som kommer i forlængelse af, at UC Syd under Alexander Christian von Oettingens ledelse, har brugt store beløb på sin såkaldte Professionsfestival. En årlig begivenhed afviklet på flere af campusserne, som UC Syd råder over. Herfra var der i år eksempelvis hyret dyre talere som ekspolitikeren Özlem Cekic, psykologiprofessoren Svend Brinkmann, stand-up-komikere og bands som Jonah Blacksmith, hvilket var med til at sende en betragtelig regning videre til skatteyderne.

 

Andre artikler om UC Syd

Rektor med millionløn brugte firmakortet til privat indkøb af tøj og restaurantsbesøg

Rektor spreder frygt blandt ansatte: Hygger selv med dyr rødvin, kroophold – og ministerløn

Özlems fede dag: Scorede 38.000 skattekroner for i tre timer at tale om at tale sammen

Uddannelsescenter fyrer lærere på stribe: Hyrer stand-up-komikere for 70.000 kroner til kæmpe fest

Presset uddannelsesinstitution fyrer den af: Brugte 125.000 kroner på bands til kæmpe fest

Trængt uddannelsescenters vilde festival: Mange hundrede tusinder brændt af på kendisser

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*