Bilagsrod hos Dansk Folkeparti: Kunstværk købt som ”vin” og ”honorar”

Folketingets pressefoto af Morten Messerschmidt (DF)
Del artiklen her:

Samtidig med at Morten Messerschmidt under Folketingets åbningsdebat i dén grad er gået til Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med udenrigsministerens bilagsrod, kan Dansk Folkeparti ikke selv sige sig fri for præcis det samme.

Ekstremt dyre udenlandsrejser under tiden som formand for GGGI, køb af underbukser på Venstres regning og skatteyderbetalte besøg på Crazy Daisy og et casino i Aalborg.

Det er blot nogle af de bilagssager, der knytter sig til Lars Løkke Rasmussen. Det under hans tid som leder hos og formand for Venstre, men også under tiden som formand for Moderaterne og udenrigsminister bliver historikken løbende bragt op.

Senest under Folketingets igangværende åbningsdebat, hvor Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er gået særdeles hårdt til Lars Løkke Rasmussen og bilagshistorierne.

Det sker på trods af, at en højtstående medarbejder og hovedbestyrelsesmedlem hos Dansk Folkeparti med direkte forbindelse til Morten Messerschmidt, selv er kommet under beskydning for at have en noget alternativ tilgang til netop bilag.

Oplysningerne kommer fra kunsthandler Erik Guldager og er rettet mod Christian Bülow, der ud over at være medlem af hovedbestyrelsen for Dansk Folkeparti, til dagligt arbejder på Christiansborg for sit parti som rågiver for personale- og sekretariatschefen. Det i forbindelse med kunst Christian Bülow tilbage i 2021 købte for i alt 16.400 kroner fra Erik Guldager, men som i Mobilepay-overførslerne blev af Christian Bülow omtalt som henholdsvis ”køb af vin” og ”honorar”.

Overfor Journalista.dk oplyser Erik Guldager, at der aldrig har været tale om hverken salg af vin eller at han skulle have modtaget et honorar for rådgivning af Dansk Folkeparti. Derfor undrede han sig meget over, hvorfor Christian Bülow omtalte købene på denne måde.

I stedet er der tale om, at Christian Bülow købte et billede af typen, som du kan se i bunden af denne artikel – samt en lille originaltegning. Det købte var et portræt på 60×60 centimeter af den afdøde kunstner Kurt Westergaard, hvilket kun er udgivet i 40 eksemplarer.

På Journalista.dk har vi spurgt Christian Bülow, hvorfor han omtalte kunstindkøb som ”køb af vin” og ”honorar”. Ligesom vi også har spurgt, hvor det indkøbte kunst aktuelt kan findes – eksempelvis på Christiansborg hos Dansk Folkeparti.

I en email til Journalista.dk ønsker han alene at oplyse at henvise til en gammel BT-artikel, som omhandler en tvist mellem Dansk Folkeparti og Erik Guldager omkring leveringen af forskellige kunstværker – en artikel der dog ikke handler om Christian Bülows indkøb. Samtidig har han ikke ønsket at svare på, hvorfor han har indkøbt kunst men omtalt det som “vin” og “honorar”.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*