Bornholm står uden akutlægebil, fordi Region Hovedstaden ikke kan finde pengene. Omvendt havde regionen ingen lommesmerter, da politikere og embedsmænd tog til Folkemøde på solskinsøen.
– Det er korrekt, at man ikke havde en akutlægebil til rådighed. Det betød, at det pågældende barn ikke tidsnok fik den lægelige behandling, han have brug for.
Sådan lød det fra enhedschefen for præhospital akutmedicin i Region Hovedstaden, Peter Berlac, da han overfor Metroxpress forklarede, hvorfor bornholmerne aktuelt står uden akutlægebil – og hvilken indflydelse det havde på en drengs død. Ifølge Region Hovedstaden, som også omfatter Bornholm, skyldes fraværet af akutambulancen, at regionen ikke aktuelt har kunnet finde pengene.
Men det er dog langt fra altid, at den socialdemokratisk ledede region har svært ved at finde luft i budgetterne. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i dens forbrug under sommerens Folkemøde på Bornholm.
De fremsendte bilag viser, at regionen eksklusiv moms under den årlige politiske festival brugte 559.271 kroner. Dermed blev der eksempelvis mulighed for, at 20 regionspolitikere på skatteydernes regning, kunne lægge vejen forbi Bornholm.
Chartrede helt badehotel – endnu engang
Ifølge de fremsendte bilag, var den helt store udgiftspost på regionens budget overnatningerne. Som altid når Region Hovedstaden drager til Folkemøde, fandt de sted på Hotel Pepita i Sandvig, beliggende tæt på festivalpladsen Allinge.
Et af Bornholms klassiske badehoteller, som Region Hovedstadens store delegation af politikere og embedsmænd satte sig fuldstændigt på under Folkemødet, hvilket eksklusiv moms kostede 74.400 kroner.
Samtidig spillede det også ind på udgifterne til Folkemødet i 2016, at Region Hovedstaden afholdt en række store frokoster og middage. Det var eksempelvis tilfældet, da regionen den 16. juni 2016 inviterede 50 til buffet på Nordbornholms Røgeri, hvilket stod skatteyderne i 12.166 kroner.
Region Hovedstaden bruger også traditionelt store beløb under Folkemødet, på at arrangere en række events. Det var også tilfældet i 2016, hvor der eksempelvis blev betalt fakturaer fra Bornholms Hospital på 38.745 kroner, som gik til aflønning af forskellige eventfolk.
På samme måde som Region Hovedstaden heller ikke havde problemer med at finde luft i budgettet, da der skulle ske aflønning af firmaet Sundhedskommunikation. Det fik udbetalt lige over 20.000 kroner for at komme med forslag til, hvilke debatter regionen skulle arrangere under Folkemødet 2016.
——-
Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.
Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.
Vær den første til at kommentere