Hvad sker der når en ægtefælle der har siddet i uskiftet bo dør, og hvordan skal man forholde sig som arving?
Hvis en ægtefælle har siddet i uskiftet bo betyder det, at arvingerne først skal have udbetalt deres arv, når den længstlevende af ægtefællerne afgår ved døden.
Det betyder omvendt også, at det kan være forbundet med en vis tvivl i forhold til, hvad arvingerne præcist vil få udbetalt. For hvis den længstlevende ægtefælle har brugt mere af midlerne i det uskiftede bo end det indeholdt ved dets start, vil arven blive mindre end forventet. Omvendt vil den blive større, hvis den længstlevende ægtefælle har brugt mindre af formuen, end hvad der er blevet optjent.
Når den længstlevende ægtefælle dør, sætter det et juridiske maskineri i gang. Derfor behøver arvingerne ikke nødvendigvis at foretage sig det store, fordi de eksempelvis vil blive indkaldt til møde i skifteretten. Her afgøres det nærmere, hvordan dødsboets aktiver og passiver skal gøres op, samt hvem der skal indsættes som bobestyrer eller lede det private skifte.
For at det overhovedet er muligt at få lov til at sidde i uskiftet bo, er det noget ægtefællerne skal have været enige om. En enighed der typisk vil fremgå af det såkaldte gensidige testamente, som Juristkontoret har specialiseret sig i at udarbejde.
Et dokument firmaets jurister tager 1.499 kroner for at oprette, hvilket sker med prisgaranti.
Vær den første til at kommentere