Privat skifte af dødsboer – hvad vil det sige?

Del artiklen her:

Kan man selv stå for at administrere et dødsbo og være med til at afgøre, hvem der skal have hvilken arv? Eller har advokater monopol på at arbejde som bobestyrer?

Når en person afgår ved døden og vedkommende ikke sad i uskiftet bo med en ægtefælle, vil det være nødvendigt at foretage en opgørelse over hvilke aktiver og passiver afdøde efterlod sig – for på den måde at forberede udbetalingen af arven.

Hvis der er tale om boer som kan siges at være overskuelige, er der mulighed for såkaldt privat skifte. Det vil sige en behandling af dødsboet, som ikke bliver foretaget af en advokat. Men i stedet typisk af en af arvingerne, som på den måde i samarbejde med skifteretten skal sørge for, at arven bliver behandlet og fordelt på den rigtige måde.

Vælger skifteretten at udlevere dødsboet til et privat skifte, vil det medfører væsentlige besparelser for arvingerne. Det skyldes at det private skifte næsten per definition ikke har store udgifter til advokater, hvilket ellers er tilfældet, hvis dødsboet behandles som et bobestyrerbo – og altså ledet af en advokat.

I sit testamente kan den afdøde gøre opmærksom på, at han eller hun ønsker, at dødsboet skal behandles via et privat skifte. Sker det vil det være langt nemmere for arvingerne at overbevise skifteretten om, at det er denne måde, dødsboet skal behandles på.

Juristkontoret er specialiseret i familieret, hvilket også vil sige udarbejdelsen af testamenter. Det tager firmaets jurister kun 1.499 kroner for inklusiv moms – og samtidig yder vi prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*