Hvem arver efter dig, hvis du hverken er gift eller har børn eller børnebørn – og ikke har oprettet noget testamente?
En af de klassiske historier om arv er, at der pludselig dumper en stor check ind ad døren fra en ukendt onkel i USA, som er død uden at være gift eller få børn.
Men virkeligheden er nu en ganske anden, fordi arvelovgivningen er bygget op på den måde, at hvis der ikke er oprettet et gyldigt testamente og man ikke har såkaldte livsarvinger, så er det forældrene der arver. Hvis ingen af dem er i live, så er det i stedet deres andre børn, der modtager arven – hvilket i praksis vil sige den afdødes søskende.
For at en person kan blive anset for en livsarving er kravet, at denne enten er ægtefælle eller barn og eventuelt barnebarn af den afdøde. Opnås en position som livsarving betyder det, at denne får adgang til minimum en del af tvangsarven. Det vil sige den del af arven, der ikke kan rådes over via et testamente, fordi lovgivningen har opstillet en række begrænsninger.
Måden at undgå på at det i sidste ende kan være ens søskende der får den fulde arv, er ved at oprette et gyldigt testamente, hvilket Juristkontoret har specialiseret sig i. Det gør firmaets jurister til en fast lav pris på kun 1.499 kroner.
Vær den første til at kommentere