Kommunal havnefest : 21 store fadøl og 1 flaske sprut til 4 mand

Posted by: on jul 15, 2015 | No Comments

Kommunal ansættelser behøver slet ikke være så kedelige, som de fra tid til anden beskyldes for. Specielt ikke på Vejle Havn, hvor møderne fremstår både festlige og våde.

- Vi strammer op fremover.

Sådan lød det fra formanden for Vejle Havn Torkild Christensen, da han overfor Vejle Amts Folkeblad skulle forklare Journalista.dk’s afsløringer om stort forbrug af blandt andet alkohol i den kommunalt drevne havn. Formanden mente dog ikke, at hverken han eller andre havde misbrugt deres adgang til repræsentationskontoen.

Det skyldtes blandt andet at der ikke havde været problemer med at få revisionen til at godkende en række ellers iøjnefaldende udgifter, som eksempelvis havde været afholdt til julefrokoster og indkøb i en jagtbutik.

Læs også : Vejle Havns alternative jagtklub : 89 kilo ænder, tøj, knive og våd julefrokost

Positive revisorpåtegninger der umiddelbart kan undre, for Journalista.dk kan med baggrund i nye aktindsigter afslører, at repræsentationskontoen i den grad har været i brug ved andre både våde og dyre middage.

Eksempelvis den 31. januar 2014, hvor fire havnefolk satte sig til bords på vejlensiske Restaurant Neptun. Her drak de ifølge det udleverede bilag til sammen 21 store fadøl og 1 flaske spiritus, således at det i gennemsnit blev til 5 store fadøl per mand – plus andelen af en flaske sprut.

Vejle Havns regning efter middag på Restaurant Neptun den 31. januar 2014

Vejle Havns regning efter middag på Restaurant Neptun den 31. januar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et bilag Vejle Havn i første omgang slet ikke udleverede efter reglerne om aktindsigt, uanset at det ellers er et lovkrav. Uden nærmere angivelse har havnens ledelse i en email til Journalista.dk oplyst, at regningen på næsten 3.000 kroner ”ved en fejl” ikke blev fremsendt sammen med andre bilag fra besøgene på Restaurant Neptun.

Læs også : Kommunal havn brændte kvart million af på eksotisk studietur

Ukendte bordherrer på havnens regning

Den tilsyneladende meget våde middag, har dog langt fra været enestående for Vejle Havns brug af repræsentationskontoen. De kommunale havnefolk satte sig eksempelvis også til bordet den 21. august 2014, hvor det var Merlot i Vejle som var værten.

Vejle Havns regning fra besøget på Merlot den 21. august 2014

Vejle Havns regning fra besøget på Merlot den 21. august 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ligesom på Restaurant Neptun den 31. januar 2014, var der tilsyneladende også fire mødedeltagere fra Vejle Havn. I hvert fald blev der ifølge det udlevere bilag efter reglerne om aktindsigt konsekvent købt fire af hver ting – eksempelvis fire flasker rødvin og fire middage.

For at bilag af denne type kan revisorgodkendes, er det et almindeligt krav at det fremgår hvem der deltog ved middagen. Det var dog kun delvist tilfældet for middagen på Merlot, da en af deltagerne var omtalt som ”Mr. X”.

Deltagerlisten ved Vejle Havns middag på Merlot den 21. august 2014

Deltagerlisten ved Vejle Havns middag på Merlot den 21. august 2014

 

 

 

 

 

 

Angivelsen af ”Mr. X” som deltager ved den våde middag på Merlot betalt over den kommunale havns repræsentationskonto, var dog et fremskridt i forhold til besøget på Restaurant Neptun. Her fremgår det ikke ifølge de udleverede bilag, hvem der spiste og drak på den kommunale havns regning.

Læs også : Rundhåndede kommunale havnefolk på våd bytur: Gav 850 kroner i drikkepenge

Like & del vores artikler:

Comments

comments