Journalisthøjskolens top bag lukket forening – hvor de kan forgylde hinanden på skatteydernes regning

Del artiklen her:

I alt drejer det sig om 21.4 millioner skattekroner, som blandt andet de kendte fortalere for åbenhed Roger Buch og Oluf Jørgensen kan råde over – uden at andre end foreningens håndplukkede medlemmer og bestyrelse kan kræve adgang til oplysninger om, hvordan pengene bruges.

Er der to der har stået sammen de seneste år i forhold til offentlighed omkring hvordan skatteydernes penge bruges, har det været Roger Buch, forskningslektor og centerleder ved DMJX, og den nu delvist pensionerede jurist Oluf Jørgensen.

Det med udgangspunkt på Journalisthøjskolen i Aarhus, der typisk forkortes DMJX.

Herfra har de to brugt deres forskellige platforme til igen og igen at irettesætte politikere og embedsmænd, som ikke har villet give offentligheden den nødvendige adgang.

Alligevel kan Journalista.dk nu afslører, at de to sammen med blandt andet DMJXs rektor Julie Sommerlund står bag en forening, hvor det kun er de specielt udvalgte, som kan blive optaget. Ligesom foreningen selv kan beslutte, hvordan et overskud skal fordeles – eksempelvis til medlemmerne selv.

Vel og mærke oplysninger, som DMJX er gået meget langt i bestræbelserne på at undgå, at offentligheden skulle have kendskab til. Det ved blandt andet at fastholde, at de pågældende dokumenter slet ikke kunne findes – uanset at andre offentlige myndigheder ikke har haft samme problemer.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*