Roger Buch lovede gratis hjælp til graverprojekter – i strid med millionbevilling

Del artiklen her:

Løftet er også løbende blevet fremsat af chefen for Gravercentret Bruno Ingemann Pedersen, som dog et år efter centret åbnede kun har kunne tage kredit for én undersøgende artikel – skrevet af nogle af hans tidligere kollegaer.

– Der er i dag simpelthen ikke kræfter til den undersøgende, gravende og kritiske journalistik, og det er et problem for demokratiet. Men det kommer det nye center til at hjælpe med at rette op på.

Sådan lød det i slutningen af maj 2022 fra Roger Buch, forskningslektor og centerleder ved Journalisthøjskolen typisk forkortet DMJX, da han overfor sin arbejdsgivers hjemmeside fortalte om, hvad en skatteyderfinansieret bevilling på et tosifret millionbeløb skulle bruges til. Efterfølgende har medieeksperten også fortalt, at gravercentret ville være direkte behjælpelig med at udarbejde artikler og andre former for historier, som efterfølgende skulle offentliggøres i forskellige medier. Ligesom gravercentret selv flere gange årligt ville udkomme med store graverprojekter, hvor offentliggørelsen ville ske på egne medier.

Udtalelser der eksempelvis den 1. juni blev bakket op af Bruno Ingemann Pedersen, chef for det skatteyderfinansierede gravercenter der på daværende tidspunkt var en integreret del af DMJX, da han gav et interview til Illustreret Bunker, som er DMJXs egen avis drevet af de studerende. Her fortalte Bruno Ingemann blandt andet, at centret stillede ressourcer til rådighed for medier, borgergruppe og enkeltpersoner, for at hjælpe med at grave historier frem :

– Når de ikke gør det i tilstrækkeligt omfang i dag, er der mange forklaringer. De vigtigste grunde er mangel på ressourcer, altså mandskab og tid, og mangel på kompetencer og værktøjer.

Men på baggrund af aktindsigter, som DMJX er gået særdeles langt i bestræbelserne på at undgå skulle komme til offentlighedens kendskab kan Journalista.dk nu afslører, at Roger Buch og Bruno Ingemann Pedersens løfter om gratis graverarbejde, langt fra har haft hold i virkeligheden.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*