DR-boss beholder bonuspointene selv – og får gratis oversøiske ferierejser med familien

Posted by: on jan 31, 2017 | No Comments

Han flyver ubegrænset mellem Jylland og København på licensbetalernes regning. Alligevel er det ikke DR men Ulrik Haagerup selv, som får bonuspointene for nyhedsdirektørens mange flyvninger.

Med en årsløn i 2016 på 1.987.975,32 kroner er Ulrik Haagerup ikke kun blandt de statsansatte, som tjener langt mere end såvel statsministeren som menige regeringsmedlemmer. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, har han også en pendlerordning uden sidestykke. Licensyderne tvinges således til at betale for, at han ubegrænset kan flyve frem og tilbage på arbejde. Skulle Ulrik Haagerup, der er bosat i Ry udenfor Skanderborg, finde det nødvendigt at overnatte i København i stedet for at flyve hjem, inkluderer hans pendlerordning også licensyderbetalte hotelværelser.

Læs også : Ubegrænset flyvning, hotelovernatninger og taxaer : DR-chef pendler for 255.223,44 kroner om året – på din regning

Men ordningen med at flyve frem og tilbage mellem Tirstrup Lufthavn på Djursland og Kastrup, er endnu bedre for Ulrik Haagerup end først antaget. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået fra Danmarks Radio.

Den statslige medievirksomhed modtager nemlig ikke de bonuspoint, som Ulrik Haagerups optjener under rejserne med SAS – de tilfalder nemlig nyhedsdirektøren.

Svar fra Danmarks Radio om bonuspoint optjent på rejser for Ulrik Haagerup

Svar fra Danmarks Radio om bonuspoint optjent på rejser for Ulrik Haagerup

 

 

 

Praksis ændret tilbage i begyndelsen af 1990erne

En fremgangsmåde der må anses for iøjnefaldende, da man indenfor staten, regionerne og kommunerne normalt bruger de optjente bonuspoint på andre tjenesterejser. Derved kan embedsmænd ikke anvende opnåede bonuspoint privat, hvis de er optjent i forbindelse med arbejdsgiverbetalte rejser.

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Ordningen med at bonuspointene tilfalder arbejdspladsen og ikke embedsmanden, daterer sig helt tilbage til begyndelsen af 1990erne. Det i forbindelse med et cirkulære som opfordrede offentlige myndigheder til at beholde bonuspointene selv, så fremtidige flyvninger kunne blive billigere for skatteyderne.

Faktura for Ulrik Haagerups ubegrænsede flyvninger mellem Aarhus og København

Faktura for Ulrik Haagerups ubegrænsede flyvninger mellem Aarhus og København

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved at kunne beholde bonuspointene selv, sikrer Ulrik Haagerup sig reelt en skjult lønforhøjelse. Antages det eksempelvis at han pendler med SAS tre gange om ugen, giver det ham tilstrækkeligt med bonuspoint til, at han hvert år gratis kan rejse på mindst en længerevarende ferie inklusiv business-class flybilletter og hotel i eksempelvis New York.

Vel og mærke ikke kun for nyhedsdirektøren selv, men også for hans familiemedlemmer.

Læs også : Selv koncerthusets chef er millionær : DRs lønfest større end først antaget

Samtidig sikrer bonuspoint i disse luftlag også en række andre fordele for Ulrik Haagerup, når han flyver inden- og udenfor landets grænser. Eksempelvis retten til hurtig boarding, ekstra bagage og adgang til lounges, ligesom nyhedsdirektøren også kan tildele andre eftertragtede bonuskort – på licensbetalernes regning.

Ulrik Haagerup er ikke vendt tilbage på Journalista.dk henvendelser.

Like & del vores artikler:

Comments

comments