Forpagtningsaftaler – juraen bag

Del artiklen her:

Hvilke ting skal man tænke på, inden der udarbejdes og underskrives en forpagtningsaftale?

Når man overtager driften af fx en restaurant eller et hotel uden at købe de medfølgende bygninger, tales normalt om forpagtning. Eller sagt på en anden måde, så overtager man på mange måder en forretning på en form for lejekontrakt, der kun kan gøres brug af indenfor erhvervsforhold.

Det er også grunden til, at der er en lang række forhold der indgår i en forpagtningsaftale, der ikke er en del af en traditionel lejeaftale. Eksempelvis hvilken type af virksomhed der må drives fra lokalerne, hvilke krav der skal opfyldes for overhovedet at få lov til at drive virksomheden fra lokalerne og under hvilke forudsætninger, at der kan ske ophævelse eller opsigelse af den indgåede aftale.

Netop fordi der er tale om en omfattende aftale indgået mellem en professionel udlejer og en erhvervsdrivende, er det nødvendigt at opstille klare krav og konsekvenser, hvilket medfører en række juridiske problemstillinger.

Blandt de firmaer der har specialiseret sig indenfor området kan nævnes Juristkontoret.dk, som på firmaets hjemmeside giver en lang række gode råd om indgåelsen af aftaler om forpagtninger.

Juristkontoret.dk kan du også finde en kontrakt om netop forpagtninger, som firmaets jurister har udarbejdet.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*