Kort før valgnederlag : Løkke brændte 500.000 kroner af på privatfly til Grønlandstur

Folketingets pressefoto af Lars Løkke Rasmussen
Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da Lars Løkke Rasmussen kort før Folketingsvalget i 2019 lagde vejen forbi Grønland.

Det politiske landskab var i første halvår af 2019 i dén grad præget af det forestående Folketingsvalg, som det reelt kun var daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen der vidste, hvornår ville løbe af stablen. Mens resten af det politiske Danmark gjorde klar til at gå i valgkamp med nærmest minutters varsel, var der anderledes ro på for Lars Løkke Rasmussen.

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Forsvaret, at den daværende regeringsleder kort før valgkampens igangsætning, fandt det nødvendigt at pålægge skatteyderne at betale for en dyr rejse til Grønland, der fandt sted i april 2019.

Læs også : Statsministeriet beholdt Lars Løkkes mobiltelefon i strid med reglerne – og nægter at udlevere dokumenter om forløbet

Aktindsigter det dog langt fra har været simpelt at opnå hos Forsvaret, som i lange perioder enten ikke besvarede henvendelserne, eller blev véd med at udsætte udleveringen. Det på trods af de krav, der fremgår af forvaltningslovgivningen.

Tog privatflyet frem for AirGreenlands forbindelser

Man forstår måske til dels Forsvarets tilbageholdenhed, når man ser på udgifterne, som Lars Løkke Rasmussens brug af dets Challengerfly i 2019 medførte for skatteyderne. Således måtte skatteyderne ikke kun betale 296.977 kroner, for at han kunne komme frem og tilbage til Kangerlussuaq.

Læs også : Løkkes spindoktor scorer topjob – og tjener nu det samme som statsministeren

De måtte nemlig også finde den store pung frem, så Lars Løkke Rasmussen under rejsen i april 2019 kunne lægge vejen forbi Ilulissat. Et ekstra ben på Grønlandsrejsen, der i sig selv kostede 187.000 kroner – og medførte en samlet faktura alene for rejsedelen af besøget i Nordatlanten på 483.977 kroner.

Læs også : Fråds med flybilletter, hoteller og repræsentation : Løkkes toprådgivers overforbrug mørklagt – af hensyn til visumansøgninger fra udenlandske statsborgere

Specielt anvendelsen af Forsvarets privatfly på Ilulissat-delen, må anses for markant. Det skyldes at AirGreenland, der er ejet af Selvstyret og tidligere hed Grønlandsfly, synes at have langt billigere alternativer i form af traditionelle indenrigsfly.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. LLR, manden med silkeunderbukserne, er og bliver usympatisk.
    Har har INTET lært af sine fejltagelser.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*