Løkkes spindoktor scorer topjob – og tjener nu det samme som statsministeren

Folketingets pressefoto af Lars Løkke Rasmussen
Del artiklen her:

Lars Løkke Rasmussens spindoktor kom ikke til at gå arbejdsløs længe, før han havde sikret sig et højt lønnet job hos statens investeringsbank, Vækstfonden.

Vækstfonden Lars Løkke Rasmussen

Da Lars Løkke Rasmussen i 2015 tog hul på sin anden periode som statsminister, var det med Jacob Bruun Christensen ved sin side som såkaldt særlig rådgiver – eller i daglig tale kaldet spindoktor. Det efter at Jacob Bruun Christensen var kommet fra en stilling som sekretariatschef hos Venstre, hvor han i første omgang var blevet ansat, direkte efter at have afsluttet statskundskabsstudierne på Københavns Universitet.

Læs også : Kommunaldirektør fyret efter omfattende utilfredshed : Scorer gyldent håndtryk på 3.6 millioner kroner

Da Lars Løkke Rasmussen i sommer måtte forlade Statsministeriet i forbindelse med valgnederlaget til Mette Frederiksen, betød det samtidig at Jacob Bruun Christensen skulle ud og finde et nyt arbejde. En proces der dog ikke blev særlig langvarig, for allerede tidligere på måneden kunne Vækstfonden meddele, at man havde ansat den tidligere spindoktor i en stilling som direktør for såkaldt strategi og partnerskaber.

En stilling der er ny hos Vækstfonden, da den kun har eksisteret siden begyndelsen af i år.

 

Efterspurgte ekspertise indenfor krisekommunikation

Ifølge opslaget anvendt i forbindelse med ansættelsen af Jacob Bruun Christensen søgte man fra Vækstfondens side en medarbejder, der havde udpræget ekspertise indenfor krisekommunikation. På samme måde som statens investeringsbank også eftersøgte det, den kaldte for en overordnet ansvarlig for stategiudvikling og opbygning af strategiske partnerskaber med fondens interessenter.

Læs også : Efter mindre end 1½ års ansættelse : Kommunal direktør scorer fratrædelsesgodtgørelse på 1.4 millioner kroner

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Vækstfonden, hører den slags stillingsbetegnelser til i den dyre ende af skalaen for skatteyderne. Således er de blevet pålagt at betale en årsløn på 1.344.000 kroner til Jacob Bruun Christensen, hvortil kommer mulighed for bonusser på 10 procent af lønnen.

Læs også : ”Røde Frank” gik til angreb på samfundets top – er nu selv blevet en del af den med højt lønnet job

I så fald vil Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor nå op i samme lønramme som Danmarks statsminister, som også tjener omkring 1.5 millioner kroner om året.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*