Kommunaldirektør fyret efter omfattende utilfredshed : Scorer gyldent håndtryk på 3.6 millioner kroner

Del artiklen her:

Det bliver en særdeles bekostelig affærer for skatteyderne i Faaborg-Midtfyn Kommune at skille sig af med den upopulære Helene Bækmark.

Faaborg-Midtfyn Kommune

Der har været gang i svingdøren de sidste par år i Faaborg-Midtfyn Kommune, som har sagt farvel til en lang række af sine ledende medarbejdere. I alt 11 har forladt deres stillinger, hvilket i høj grad har skyldtes den ledelsesform, som kommunaldirektør Helene Bækmark har stået bag.

Således har flere lokale medier anført af Fyns Amts Avis i en række artikler beskrevet, hvordan højt placerede embedsmænd har følt sig så dårligt behandlet af Helene Bækmark, at de har søgt andre græsgange. I september blev det dog Helene Bækmarks tur til at forlade kommunen, da hun blev afskediget med reel virkning fra den 1. oktober.

Læs også : Medarbejdere bag ulovlig blacklistning af leverandør og efterfølgende millionerstatning : Scorede store bonusser og gyldne håndtryk

En afskedigelse som ifølge Helene Bækmark i høj grad mente, var et udtryk for mobning fra først og fremmest Fyns Amts Avis. Således forklarede den nu tidligere kommunaldirektør i den sydfynske kommune i et opslag på Linked-IN, at regionalavisens artikler om hendes ledelsesstil havde gjort det umuligt for hende at fortsætte i jobbet.

Men det bliver dog langtfra tomhændet, at embedsmanden forlader det sydfynske.

Fratrædelsesaftale indgået mellem Helene Bækmark og Faaborg-Midtfyn Kommune

 

Modtog 1.8 millioner kroner i forbindelse med underskrivelse af fratrædelsesaftalen

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at hun ikke kun har sikret sig en lang periode med fritstillelse med fuld løn, men også en stor engangsudbetaling i forbindelse med hendes defacto-fratrædelse.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Engangsudbetalingen kom i forlængelse af underskrivelsen af fratrædelsesaftalen, hvilket sikrede den fyrede kommunaldirektør et års løn. I 2018 lød hendes årsløn på 1.816.070 kroner kroner, svarende til at det også var et beløb i denne størrelsesorden, der gik ind på hendes konto tidligere på måneden. Ifølge fratrædelsesaftalen har Helene Bækmark yderligere krav på et års løn, hvilket gør at det gyldne håndtryk må formodes samlet at stå skatteyderne i Faaborg-Midtfyn Kommune i 3.632.140 kroner – dog således at eventuelle indtægter i fratrædelsesperioden skal modregnes.

Læs også : Embedsmand scorede million i fratrædelsesgodtgørelse – og fortsatte i jobbet : Tjener nu over 1.800.000 kroner om året hos DR i nyoprettet stilling

Ifølge aftalen indgået mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Helene Bækmark, skal hun dog til en vis grad stå til rådighed for kommunen i forbindelse med et lokalt museum.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*