Embedsmand scorede million i fratrædelsesgodtgørelse – og fortsatte i jobbet : Tjener nu over 1.800.000 kroner om året hos DR i nyoprettet stilling

Del artiklen her:

Efter en årrække at have været ansat i en særdeles vellønnet stilling hos Det Danske Filminstitut, har Henrik Bo Nielsen nu sikret sig en anden hos Danmarks Radio.

Danmarks Radio Henrik Bo Nielsen

– Det har været ti utrolige år, hvor der er opnået en lang række resultater både for Filminstituttet og for dansk film. Jeg er stolt over at have fået lov til at stå i spidsen for Filminstituttet i en periode med store forandringer fra analog til digital virkelighed.

Sådan lød det fra Henrik Bo Nielsen i en pressemeddelelse udsendt af Det Danske Filminstitut, typisk forkortet DFI, sommeren 2017 i forbindelse med, at han stod for at forlade instituttet. Et job han havde tiltrådt i 2007, efter i en årrække at have arbejdet som administrerende direktør for Dagbladet Information. Efter den langvarige ansættelse hos DFI havde Henrik Bo Nielsen sikret sig et job indenfor den kommunale verden, da han i stedet skulle være den daglige leder af ROMU – et museum placeret i Roskilde.

Læs også : DR påstår at skære voldsomt ned : Ansætter alligevel ny direktør i nyoprettet stilling til 1.840.000 kroner om året – plus det løse

Men hvad Henrik Bo Nielsen dog ikke fandt anledning til at fortælle om i forbindelse med afskeden med DFI var, at han på vej ud af døren havde sikret sig en stor bonus i forlængelse af en åremålsansættelse.

DFIs oplysninger om Henrik Bo Nielsens lønforhold

 

Aflønning hos DR på niveau med Det Danske Filminstitut

Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos hans tidligere arbejdsgiver DFI. Her af fremgår nemlig, at Henrik Bo Nielsens faste årsløn inklusiv pensionsindbetalinger lå på lige omkring 1.7 millioner kroner om året. Samtidig sikrede han sig i 2016 en bonus, da en åremålsansættelse udløb.

Læs også : Fyret for at være overflødig : DR-direktør scorer alligevel 1.863.808 kroner i afskedsgave

I 2016 modtog Henrik Bo Nielsen således nemlig 1.014.184 kroner fra skatteyderne, hvilket dog ikke betød, at han af den grund forlod sin stilling som direktør for DFI. I stedet fortsatte han, indtil at han i 2017 stoppede på instituttet, for i stedet at blive ansat som direktør for ROMU.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

En stilling han dog forlod tidligere på året, for i stedet at blive direktør hos Danmarks Radio. Her skal han stå i spidsen for den nyoprettede afdeling Kultur, Børn og Unge, hvilket giver en aflønning, der meget ligner den, som Henrik Bo Nielsen modtog hos Det Danske Filminstitut. Således viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Henrik Bo Nielsen hos det statslige mediehus kan se frem til en årlig aflønning på lige over 1.8 millioner kroner, hvortil så kommer forskellige frynsegoder.

 

Del artiklen her:
2 Comments

  1. DR beskæres voldsomt, SÅ SKAL LEDELSEN OGSÅ BESKÆRES TILSVARENDE! bORGERNE BLIVER SNYDT I HOVED OG RØV – Det må undre at licensen stadigvæk opkræves eftersom det er beluttet at det skal betales over skatten

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*