Helsingør Kommune kager rundt i tingene : Har alligevel ikke politianmeldt aktivist der kæmpede for plejehjemsplads til syg og blind 92 årig

Pressefotos fra Helsingør Kommune af Benedikte Kiær og Stine Johansen
Del artiklen her:

Igen og igen har det lydt fra Helsingør Kommune, at man havde politianmeldt en række personer, som var involveret i aktionen for at sikre den blinde 92 årige Einer Flintrup en plejehjemsplads. Men aktionens leder har nu fået oplyst af politiet, at der slet ikke er indgivet nogen anmeldelse mod ham.

Helsingør Kommune

– Hun tilføjer desuden, at der ligger ting i anmeldelsen, som er sket telefonisk fra Erik Guldager til kommunens ansatte og dermed rækker ud over selve kagen.

Sådan lød det i Frederiksborg Amts Avis den 20. januar i forbindelse med et interview, som Helsingør Kommunes kommunaldirektør, Stine Johansen, gav til den lokale avis. Det i forbindelse med en række politianmeldelser, man fra kommunens side oplyste at have indgivet overfor den kreds af personer, som uge efter uge ville indlevere fredagskage til kommunekontoret. Herunder altså ifølge Frederiksborg Amts Avis for udtalelser, som kageaktionens leder, Erik Guldager, skulle have fremsat i en telefonsamtale med Helsingør Kommune.

Læs også : Kommune nægter blind 92-årig mand plejehjemsplads – men giver sin kommunaldirektør med løn på over 2 millioner kroner om året kæmpe lønforhøjelser

Kageaktionen var iværksat for på den måde at minde embedsmænd og politikere om, at det var på tide at give den 92 årige Einer Flintrup en plejehjemsplads. Det efter at han i første omgang var blevet nægtet en plejehjemsplads på trods af, at han blandt andet grundet manglende syn, havde mere end svært at passe sig selv – ligesom han også grundet sygdom, havde været indlagt i længere perioder på sygehuset.

 

Embedsmand : Det er et organiseret netværk som chikanerer os

Fra kommunens side kom politianmeldelserne mod kageaktivisterne i forlængelse af det, som man fra kommunens side opfattede som en velforberedt shitstorm. Det fortalte kommunikationsmedarbejderen i Helsingør Kommune, Martin Deichmann, om i P1-programmet Shitstorm den 2. februar på blandt andet denne måde :

– Organiseret netværk, der ringer til forskellige medarbejdere og skriver til os i og udenfor arbejdstiden. Det er også per messenger og Facebook. Der er også beskeder, der går til familiemedlemmer. Jo, de er anmeldt til politiet. Det er truende og chikanerende tilgang. Vi har simpelthen valgt en overordnet strategi her i kommunen, der handler om at vores medarbejdere ikke skal finde sig i at blive hængt ud på nettet og slet ikke finde sig i truende beskeder, eller på anden måde chikane.

Læs også : Kommune politianmelder kageaktivist i sag om blind 92 årigs plejehjemsplads – for udtalelser om valutakursers udvikling og mindehøjtidelighed for død kvinde

Men på trods af artiklen i Frederiksborg Amts Avis og udtalelserne til P1s Shitstorm, så er der alligevel ikke indgivet nogen politianmeldelse mod Erik Guldager. Hvilket han først er blevet klar over, efter at han selv har kontaktet politiet.

 

Erik Guldager : Det er alvorlige anklager man har rettet mod mig

For Erik Guldager har det været et stort problem, at han uretmæssigt har kunnet læse i avisen om en politianmeldelse, der alligevel ikke var indgivet :

– Jeg synes det er en meget alvorlig anklage, og det kan jeg også fornemme at det er på de kunder, jeg har. Så var jeg simpelthen nødt til at kontakte politiet for at høre, om der var en anmeldelse på min person. Det viste sig så, at det var der ikke ved en gennemgang af mit synderegister. Det eneste man kunne finde var en sag fra 2007, hvor jeg skulle have kørt uden sikkerhedssele. Det var hvad der var at finde på mit personnummer, og der var altså ingen anmeldelser fra kommunen.

Læs også : Borgmester tog manden, kollegaerne og vennerne med til Bryan Adams – på skatteydernes regning

Til Journalista.dk fortæller han samtidig, at han i det hele taget stiller sig uforstående overfor anklagerne :

– Det man har sagt og det man har meldt ud i medierne og på Facebook og i avisartikler er, at jeg har truet de ansatte. Jeg skulle have lavet chikaneopkald og det er jo svært, når jeg ikke har talt med nogle af dem.

Du kan høre interviewet med Erik Guldager her

 

Helsingør Kommune : Vi har aldrig sagt hvem vi har politianmeldt

På trods af artiklen i Frederiksborg Amts Avis og udtalelserne til P1s Shitstorm mener man fra Helsingør Kommunes side slet ikke, at man har oplyst om, hvem det er man har politianmeldt i forlængelse af sagen om den 92 årige blinde og syge mand. Det fremgår af et svar, som kommunikationsmedarbejderen Martin Deichmann har sendt via email til Journalista.dk :

– Os bekendt har der ikke været nogen fra Helsingør Kommune, der har oplyst noget om, hvilke specifikke personer, der er anmeldt i forbindelse med den sag du refererer til.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*