Den foreløbige regning til Vejles skatteborgere for Tour de France-besøg : 5.000.000 kroner

Del artiklen her:

Det bliver en bekostelig affærer for de vejlensiske skatteydere, når det franske cykelløb i 2021 lægger vejen forbi den østjyske kommune.

Vejle Kommune

– Det bliver København for første gang i 2021. De er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby. Jeg er ekstraordinært imponeret af antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere.

Sådan lød det i går fra Christian Prudhomme, direktør for Tour de France, da han overfor Ritzau fortalte om, hvorfor man fra Tour de Frances side lægger vejen forbi Danmark i 2021. Det for her at køre tre etaper, som først bliver en enkeltstart i København, for efterfølgende at gå fra Roskilde til formentligt Storebæltsbroen, inden den sidste del af Danmarks-besøget kommer til at gå fra Vejle til Sønderborg.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Men Tour de Frances kærlighed til Danmark, skyldes ikke kun det store antal cykler i København. For af et byrådsmøde afholdt i Vejle i 2017 fremgår nemlig, hvor store udgifter der bliver tale om for skatteyderne i blandt andet de byer, som skal lægge start og mål til verdens største cykelløb.

 

Utilfredshed fra venstre side af byrådssalen

Således besluttede man fra byrådets side den 31. maj i 2017, at man i første omgang ville bevilge 5 millioner kroner til arrangementet. Men som det også fremgik under debatten, ville det beløb uden tvivl stige betragteligt, efterhånden som forberedelserne ville tage fart i forbindelse med en eventuel tildeling af værtsskabet til den østjyske kommune.

Læs også : Hundredvis af embedsmænd udkommanderet for at fylde tribunerne i Vejle – på skatteydernes regning

En beløbsstørrelse som det langt fra var alle medlemmer af Vejles byråd, der bakkede op omkring. Blandt andet udtrykte Lone Myrhøj fra SF sin utilfredshed på denne måde :

– SF har tidligere udtrykt en lille smule bekymring for et arrangement af den her type. Vi stemte i mod sidste gang, at vi drøftede det i byrådet. Det gjorde vi med den begrundelse, at de samlede udgifter var uforudsigelige og ustyrbare, og der ligger også en del medarbejdertimer i det her og netop risikoen for hvad der sker. Så derfor stemmer vi i mod igen i dag.

Læs også : Udgifterne til Folkemødet fortsætter sin himmelfart : Vejle brændte 170.000 kroner af i Allinge

Fra Enhedslistens Lasse Bak Egelund var fokus på, hvad man ellers kunne få for de 5 millioner kroner, som man stod foran at bevilge til et Tour de France-besøg :

De 5 millioner kroner kan vi sagtens bruge i andre sammenhænge blandt andet på at styrke den lokale idræt i stedet for det vi gør her, hvor vi bruger pengene på en stor organisation, som er kendt for at have et lident godt forhold på at bruge offentlige midler.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*