Medarbejdere bag ulovlig blacklistning af leverandør og efterfølgende millionerstatning : Scorede store bonusser og gyldne håndtryk

Del artiklen her:

Når man er involveret i ulovlig sagsbehandling der efterfølgende medfører et millionkrav, skulle man umiddelbart tro, at det ikke ville være karrierefremmende. Men det kan det fint være hos Banedanmark, hvor flere medarbejdere involveret i en større skandale har fået store bonusser for veludført arbejde.

Banedanmark Jesper Ravn

– Lasse og jeg forsøger med diverse forslag og tiltag, at mindske muligheden for, at Ravn kan anklage jer/os for ulige behandling.

Sådan lød en del af den email, som Katrine Jensen afsendte til en anden ledende medarbejder hos Banedanmark, Niels Kristian Lundberg Jensen, tilbage i september i 2014. Det i forbindelse med en sag, som fyldte meget internt blandt de medarbejdere hos det statslige selskab, som var i kontakt med Jesper Ravn. En leverandør af forskellige ydelser til Banedanmark, som en række embedsmænd herfra af den ene eller anden årsag havde set sig sur på. Hvor sur fremgår af en række emails, som Journalista.dk har fået aktindsigt i.

Læs også : Jens Kramer Mikkelsens fratrædelsesgodtgørelser langt større end først antaget : Får 5.200.000 kroner med sig fra kommunal virksomhed med milliardunderskud – og har allerede fået nyt topjob

Eksempelvis Michael Borre, som den 14. juli 2014 skrev til en række underordnede medarbejdere på denne måde :

– Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS (Trafikstyrelsen, red.), er det FORBUDT at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET og det er også forbudt at hjælpe med uddannelse. Jeg ønsker en aktiv tilbagemelding fra hver af jer om, at I ikke har opgaver sammen med Jesper Ravn. Hvis I har, så skal det stoppes med det samme.

Emails fra medarbejdere hos Banedanmark om Jesper Ravn

 

Ledende medarbejder hos Banedanmark : Vi må hurtigst muligt finde alt vi har på ham

Emailen fra Michael Borre, der på daværende tidspunkt havde rang af produktionsdirektør hos Banedanmark, var en opfølgning på andre interne skrivelser hos Banedanmark, som Journalista.dk har fået adgang til.

Læs også : Embedsmand scorede million i fratrædelsesgodtgørelse – og fortsatte i jobbet : Tjener nu over 1.800.000 kroner om året hos DR i nyoprettet stilling

Det drejer sig blandt andet også om en email fra Niels Kristian Lundberg Jensen til Kirsten Konnerup Jehrbo og Lone Gergersen, der blev afsendt den 25. februar 2014 – hvor i det blandt andet hedder :

– Det jeg har hørt er en masse rygter. Der er ingen tvivl om, at der er gået rigtig mange rygter i øjeblikket både hos eksterne og interne. Mange af dem er måske i virkeligheden startet af Ravn selv. Et af rygterne går på, at Ravn udbreder, at han jo har sat Lizette og Lone på plads. Et andet går på, at Bandedanmark har blacklistet ham (hvilket de fleste seriøse godt kan forstå), et tredje går på, at Banedanmark kun venter på en lejlighed til at komme helt af med ham, det kan vi nok ikke benægte. Jeg tror at vi er der nu, hvor Banedanmark må beslutte, om vi kan tage ansvaret for den mand samlet set. Kan ikke forstå, at vi ikke selv må bestemme, hvem vi vil købe sikkerhedsydelser af. Vi må hurtigst muligt finde alt frem, som vi har på ham. Både det tvivlsomme kursusbevis, men også flere andre sager. Lizette har fat i en, hvor han angiveligt skulle have opfordret to sikringsmontører fra Banedanmark til at arbejde sort for ham, mod at få en iPad.

Lønoplysninger for medarbejdere hos Banedanmark

 

Banedanmark-ansat : Hvor har han godt af det

Senere samme år meldte også en anden Banedanmark medarbejder, Klaus Seneca Jensen, sig på banen, da han udvekslede synspunkter med kollegaen Lizette Jensen :

– Præcis – jeg hørte rygter om det i dag, at de vil nedgradere Kasper kode fra Ravn til sr2, da han dumpede til kørelærerprøve. Hold da k… hvor han han/de godt af det :-).

Læs også : Nationalmuseets direktør fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsætter alligevel i vellønnet job uden det blev slået op

Hvortil Lizette Jensen blandt andet svarede :

– Jo, det hører vist ind under en af de ting, vi vil hver end tid, vil tage os tid til.

Email-korrespondancen Journalista.dk har opnået adgang til, omhandler samtidig en meget passiv stillingtagen fra medarbejderen Kirsten Konnerup Jensen, der i en email blandt andet skriver :

– Godt. Jeg holder fingrene væk og lader som ingen ting.

Læs også : Ulrik Wilbeks embedsmænd forgyldes igen og igen : Faste fratrædelsesgodtgørelser på mange hundrede tusinde kroner – og fortsætter bagefter i samme job

Den omfattende email-korrespondance mellem medarbejderne var efterfølgende med til at fastslå, at man fra Banedanmarks side uretmæssigt havde fravalgt Jesper Ravns firma som leverandør. Et forhold der var med til at gøre, at man i 2017 fra Banedanmarks side var nødsaget til at udbetale en millionerstatning. Den gik dog ikke til hverken Jesper Ravn eller hans firma, men i stedet konkursboet efter det. Det skyldtes at selskabet måtte dreje nøglen i forlængelse af, at Banedanmark nærmest fra den ene dag til den anden, ikke længere at gøre brug af hans ydelser.

Fratrædelsesgodtgørelser for medarbejdere ved Banedanmark

 

Impliceret medarbejder fik bonusser og stor fratrædelsesgodtgørelse

Selv om de interne emails mellem de ansatte hos Banedanmark viser en meget markant form for sagsbehandling, har det langt fra været noget, som må anses for at have haft afgørende negativ indvirkning på de ansattes aflønning. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Banedanmark i de ansættelsesforhold, de omtalte medarbejdere har haft og har. Ligesom aktindsigterne også fastslår, at de medarbejdere der forlod Banedanmark i forlængelse af skandalen omkring Jesper Ravn, bestemt ikke forlod den skatteyderfinansierede organisation tomhændede.

Læs også : Nationalmuseets direktør fik kæmpe fratrædelsesgodtgørelse – men fortsætter alligevel i vellønnet job uden det blev slået op

I flere tilfælde har der i stedet været tale om, at medarbejdere impliceret i skandalen fik udbetalt såvel bonusser som store fratrædelsesgodtgørelser. Det første var tilfældet for Katrine Jensen, der eksempelvis i 2015 og 2017 scorede store såkaldte engangsvederlag oven i den almindelige løn – som inklusiv pension minimum stod skatteyderne i 740.000 kroner om året. I 2015 opnåede hun således en ekstraudbetaling på 125.000 kroner, mens den i 2017 lød på 75.000 kroner.

Læs også : Spillede afgørende rolle i skandalen om Anna Mee Allerslevs bryllup : Scorer fratrædelsesgodtgørelse på langt over 2 millioner kroner

I 2018 forlod Katrine Jensen sin stilling hos Banedanmark, hvilket også blev en bekostelig affærer. Således modtog hun en fratrædelsesgodtgørelse der gjorde, at hendes samlede aflønning dette år udgjorde 1.271.507 kroner.

Oplysninger om eventuelle tjenestelige påtaler

 

Udbetalinger af bonusser nærmest i kø til medarbejdere nævnt i Jesper Ravn-korrespondance

En anden medarbejder der modtog store ekstraudbetalinger på trods af at indgå i emailkorrespondancerne, var Kirsten Kornerup Jehrbo. Således fremgår det af de udleverede bilag, at hun i 2014 modtog 135.000 kroner oven i sin almindelige løn.

Læs også : Bibliotekar scorede fratrædelsesgodtgørelse på 671.000 kroner – men fortsætter alligevel i sit millionjob

Dermed i samme tidsrum som en del af den ulovlige sagsbehandling mod Jesper Ravn stod på, hvilket også var tilfældet for både Klaus Seneca Jensen og Lars Veiler. De fik nemlig i 2015 bonusser for veludført arbejde på henholdsvis 20.000 kroner og 25.000 kroner, ligesom Lars Veiler også fik en ekstra udbetaling oven i den almindelige løn i 2016 på 15.000 kroner.

Læs også : Stoppede frivilligt efter mindre end to års ansættelse : Bureaukrat scorede langt over millionen i fratrædelsesgodtgørelse

En anden af de medarbejdere der går igen i emailkorrespondancen omkring Jesper Ravn er Niels Kristian Lundberg Jensen, der ligeledes i perioden omkring den ulovlige blacklistning modtog en bonus oven i sin almindelige løn. Således sikrede han sig i 2014 en ekstraudbetaling på 10.000 kroner, mens beløbet i 2016 var steget til 15.000 kroner.

Del artiklen her:




3 Comments

  1. Der må være nogen der skal betale for alt det han har været igennem , det er nok staten der skal finde nogle penge.

    • Tilbage står spørgsmålet om hvorfor banedanmark ikke ønskede at bruge Jesper Ravn. Ser frem til at få den side af sagen belyst..

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*