Bibliotekar scorede fratrædelsesgodtgørelse på 671.000 kroner – men fortsætter alligevel i sit millionjob

Del artiklen her:

Nota er måske ikke en af Danmarks mest kendte offentlige myndigheder. Alligevel er det stedet, hvis direktør har sikret sig en løn, som må anses for ganske fornuftig.

– Nota producerer og udlåner tekster, der er gjort tilgængelige for mennesker med læsehandicap. Det gør Nota på vegne af staten som en institution under Kulturministeriet. Formålet med Nota er at sikre lige adgang til viden, samfundsdeltagelse og oplevelser for mennesker, der ikke kan læse almindelig trykt tekst.

Sådan lyder en del af den introduktion, som Nota giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår den statslige organisation samtidig fast, at den i alt består af 6 afdelinger, som løser forskellige opgaver for først og fremmest blinde og svagtseende.

Læs også : DR-chef stoppede frivilligt – men scorede formue i fratrædelsesgodtgørelse

Med den målgruppe skulle man måske også tro, at lønningerne hos Nota ikke lå i en klasse, hvor man blev millionær af at arbejde der. Men det kan man dog sagtens blive, hvilket fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Nota.

Det blandt andet i de lønninger og bonusser, som skatteyderne er blevet pålagt til at betale til direktionen.

Oversigt over lønninger til NOTAs to højest lønnede medarbejdere

 

Direktør søgte sit eget job – og fik det

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, er det ganske betydelige beløb, som er blevet overført til NOTAs øverste ledere de seneste år. Først og fremmest den øverste direktør Michael Wright, som havde et særdeles indbrigende 2017.

Læs også : Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

For ikke nok med, at han havde en grundløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 1.059.003 kroner, hvortil kom en ikke nærmere defineret bonus på 60.000 kroner. Han opnåede nemlig også en fratrædelsesgodtgørelse på 671.298 kroner, så hans samlede indtjening dette år løb op i 1.790.301 kroner. Efter at have modtaget en fratrædelsesgodtgørelse i den størrelsesorden skulle man måske tro, at Michael Wright ikke længere var ansat hos NOTA – men det er dog langt fra tilfældet. For da hans stilling blev slået op, søgte han den nemlig, for efterfølgende at blive genansat.

Læs også : Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Michael Wrights næstkommenderende, Ole Holst Andersen, havde dog også et ganske fornuftigt 2017, da han inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, sikrede sig 815.097 kroner.

Redegørelse fra NOTA om genansættelse af direktør

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Der er ikke meget som forbavser én mere.
    Nul samvittighed, nul stolthed og nul ydmyghed.
    Scor kassen, scor kassen, scor kassen…….

    • Din kommentar får mig til at tænke på de tre ting der skal til, for at få en fed betaling for sit hus, selvom det intet er værd: Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. I det offentlige skal der ligeledes tre ting til, for at få en fed betaling, selvom man har nul samvittighed, nul stolthed og nul ydmyghed: Chefpost, chefpost, og chefpost.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*