Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Del artiklen her:

Fyringer kan være alvorlige for almindelige embedsmænd rundt om i kommunerne. Men sådan forholdt det sig ikke for Holbæk Kommunes kommunaldirektør, Hans Søie, da han kunne gå på tidlig pension efter en fyreseddel.

Holbæk Kommune

Fyringer kan være alvorlige for laverestående embedsmænd rundt om i kommunerne. Men sådan forholdt det sig ikke for Holbæk Kommunes kommunaldirektør, Hans Søie, da han kunne gå på tidlig pension efter en fyreseddel.

– Nu har vi vurderet, at det bedste for Holbæk Kommune er, at vi takker Hans Søie for de år, han har været her og den indsats, han gjort. Og at vi så får en ny person på posten, som med friske øjne kan være med til at holde gang i den positive udvikling.

Sådan lød det fra Søren Kjærsgaard, borgmester i Holbæk Kommune, da han efteråret 2015 overfor SN oplyste, at han sammen med byrådet havde taget afsked med kommunens øverste administrative medarbejder, der i Holbæk ikke som normalt kaldes for kommunaldirektør, men i stedet administrerende direktør.

Læs også : Blev millionærer på at køre Skat i sænk

Hvad Venstre-borgmesteren dog ikke syntes at have det store behov for at oplyse om i forbindelse med fyringen var, hvad den ville komme til i for skatteyderne. Hvilket måske var meget logisk, for de fremsendte aktindsigter til Journalista.dk fastslår, at de i dén grad måtte have den store pung op af lommen.

For inklusiv den medfølgende løn i opsigelsesperioden, kunne den på daværende tidspunkt 59 årige Hans Søie, reelt lade sig pensionere efter afskeden med Holbæk Kommune.

Holbæk Kommunes oversigt over udbetalinger til Hans Søie i forbindelse med hans fyring

Lempelige skatteforhold for stor del af millionudbetaling

Således kunne han ikke kun trække sig tilbage med et ekstra års løn, men også en fratrædelsesgodtgørelse på 1.974.117,36 kroner. Det gjorde at skatteyderne i alt betalte omkring 4 millioner kroner, for at der kunne ske udskiftning af Holbæks administrerende direktør.

Læs også : Forærede milliarder til højre og venstre – men sikrede sig selv kæmpebonuser

I kraft af at der var tale om en godtgørelse fra Holbæk Kommunes side og ikke eksempelvis traditionel udbetaling af løn i en opsigelsesperiode, må Hans Søie’s udbetaling fra den sjællandske kommune formodes at have være lempelig i skattemæssig forstand – hvorved embedsmanden reelt havde sikret sig en ekstra pensionsopsparing.

Læs også : Departmentschef sikrede sig næsten 1,9 millioner kroner i gyldent håndtryk

Hans Søie er dog langt fra den eneste sjællandske kommunaldirektør, som indenfor de seneste år har sikret sig millioner i fratrædelse efter en fyring. Det har også været tilfældet for Slagelse Kommunes kommunaldirektør, Søren Lund Hansen, som i 2015 sikrede sig en indtjening på 3.270.482 kroner i forbindelse med sin afskedigelse.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er embedsmands-hierakiet vort velfærdssamfund forgylder – og hvem forgældes!!!!

1 Trackback / Pingback

  1. - Dit Holbæk

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*