Departmentschef sikrede sig næsten 1,9 millioner kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

En grønlandsk regeringsrokade, kunne ikke kun mærkes på taburetterne. Men også blandt de ledende embedsmænd, hvilket blev en bekostelig affærer for skatteyderne.

– Der er den 2. november 2016 indgået aftale mellem Formandens Departement og departementschef Ólafur P. Nielsen om, at Ólafur P. Nielsen efter gensidig overenskomst fratræder sin stilling.

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra det grønlandske Selvstyre den 2. november, da det blev offentliggjort, at departementschefen forlod sin stilling som chef for Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger. En fratrædelse der skete i forbindelse med, at Siumut-politikeren Martha Lund Olsen overtog dette departementet efter en regeringsrokade.

Hvad der dog ikke blev oplyst fra Selvstyrets informationskontor var, hvad det ville koste skatteyderne at skille sig af med Ólafur P. Nielsen. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den grønlandske centraladministration.

Bilag der fastslår, at Ólafur P. Nielsen kan trække sig tilbage fra sin stilling som en holden mand.

 

Fratrædelse på 18 måneders løn

Ifølge de fremsendte bilag skyldtes det, at godtgørelsen blev udregnet på baggrund af den løn, som departmentschefen havde opnået forud for sin fratræden.

I 2015 havde han en grundløn på 1.130.734,92 kroner, hvortil kom en række mindre ekstraudbetalinger. Først og fremmest en pensionsindbetaling på 69.528,58 kroner, ligesom Selvstyret også betalte 21.000 kroner fra en pulje med cheftillæg. Samtidig modtog Ólafur P. Nielsen et bidrag på 14.499,96 kroner, som dækkede over tilskud til ferierejser.

I alt gav det en årsløn på 1.235.763,46 kroner, eller hvad der svarer til en månedsløn på 102.980,29 kroner. Efter Selvstyrets overenskomster består en fratrædelsesgodtgørelse af denne type af 18 måneders løn, ligesom der også udbetales et arbejdspensionsbidrag på 10%, hvilket sker til endelig afregning mellem den ansatte og Selvstyret.

Dermed kunne Ólafur P. Nielsen trække sig tilbage med en fratrædelsesgodtgørelse på 1.854.395,24 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*