Fyret kommunaldirektør scorede kassen : Årsløn på 3.270.482 kroner

Del artiklen her:

Det blev en dyr fornøjelse for Slagelses skatteborgere, da kommunen ved årsskiftet skilte sig af med sin kommunaldirektør. Et gyldent håndtryk gjorde, at embedsmanden sikrede sig en særdeles fornuftig årsløn.

– Da borgmester Stén Knuth og kommunaldirektør Søren Lund Hansen ser forskelligt på den fremtidige udvikling af Slagelse Kommune, og grundlaget for et fortsat samarbejde derfor ikke længere er til stede, har økonomiudvalget i forståelse med kommunaldirektøren anbefalet byrådet, at samarbejdet ophører efter de regler, der gælder for kommunaldirektørens ansættelsesforhold.

Sådan lød en del af pressemeddelelsen Slagelse Kommune udsendte, da den i januar fyrede kommunaldirektøren, Søren Lund Hansen. En pressemeddelelse der samtidig slog fast, at embedsmanden var blevet fritaget for tjeneste, hvorfor han reelt ikke havde arbejdet for den sjællandske kommune efter årsskiftet 2015/2016.

Slagelse Kommune fandt dog ikke anledning til at fortælle, hvor meget det ville komme til at koste skatteyderne, at byens Venstre-borgmester havde haft et noget anstrengt forhold til sin kommunaldirektør.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Slagelse Kommune.

 

Borgmester krævede tilbageholdenhed kort før fyring

De fremsendte opgørelser fastslår, at Søren Lund Hansen i 2015 sikrede sig en løn inklusiv pension på 3.270.482 kroner. Heraf kom lidt over 1.2 millioner kroner fra det gyldne håndtryk, som den afgående kommunaldirektør modtog, for at forlade sin stilling langt tidligere end planlagt.

Ekstraudskrivningen faldt kun få uger efter, at borgmester Stén Knuth i et Facebook-opslag ellers havde oplyst, at kommunens lønkroner i den grad var under pres :

– Det er hårde uger Slagelse Kommune som arbejdsplads er gennem. På trods af, at ca. halvdelen af næste års besparelser findes ved nedlæggelse af puljer, omplacering af anlæg, besparelser på kørsel, konsulentydelser, samt salg af jord og ejendomme, så må vi sige farvel til 147 medarbejdere/stillinger.

Den dårlige stemning mellem borgmesteren og kommunaldirektøren, kan indirekte også aflæses af omkostningerne til Søren Lund Hansens afskedsreception. Den stod nemlig kun skatteyderne i 25.012,75 kroner, hvilket er langt under hvad det typisk koster at festligholde en afgående kommunaldirektør.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*