Frank Jensen tog konen med til OL – og brændte 335.205 kroner af på hotelværelser

Del artiklen her:

Bestyrelsesmedlemmerne stod forrest, da Team Danmark i 2012 tog til OL i London. Det var en medvirkende årsag til, at hotelregningerne blev så store, som de gjorde.

– Det skal være klart, at det er Hamburg, der har værtskabet, men hvor København kan være medarrangør på nogle af de idrætsgrene, hvor vi helt naturligt har nogle fordele. For eksempel i forhold til sejlsport.

På blandt andet denne måde luftede Københavns overborgmester, Frank Jensen, i 2014 overfor Berlingske sin interesse for, at hovedstaden indenfor en overskuelig årrække skulle deltage i afviklingen af De Olympiske Lege. Ideer der langt fra var nye for socialdemokraten, der også er udpeget som formand for den statslige elitesportsorganisation Team Danmark.

Det har dog ikke kun været i Danmark, at Frank Jensen har udvist stor interesse for OL. Det var eksempelvis også tilfældet i forbindelse med 2012-legene i London, hvor den tidligere minister stod i spidsen for en større delegation af bestyrelsesmedlemmer, som sammen med enkelte ægtefæller drog til den engelske millionby.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Team Danmark.

 

Hotelregninger langt over normen

En af de store udgifter på rejsebudgettet var hotelværelserne, som under legene først og fremmest blev stillet til rådighed for Team Danmarks bestyrelsesmedlemmer.

I alt bestilte den statslige sportsorganisation 2 dobbeltværelser og 7 enkeltværelser, som stod til rådighed i 17 nætter. Prisen per overnatning i dobbeltværelset lød på 2.838 kroner, mens et enkeltværelse stod i 2.006 kroner – hvilket sammenlagt kostede skatteyderne 335.206 kroner.

En udgift der går klart over de retningslinjer, som ellers gælder for skatteyderfinansierede organisationers hotelovernatninger. Ifølge Moderniseringsstyrelsen er den øvre grænse per overnatning i et hotelværelse i England 137 pund, svarende til cirka 1.215 kroner.

Overfor Journalista.dk oplyser Frank Jensen, at hans kone deltog på dele af turen :

– Min kone deltog som ledsager ved OL i London i 2012. I det beløb, som ledsagere til bestyrelsesmedlemmer i Team Danmark betalte, indgik foruden flybillet, billetter til enkelte sportsbegivenheder og lille tøjpakke fra OL kollektionen.

Socialdemokraten har dog ikke sin kone med sig under de igangværende olympiske lege i Rio, da hun er på arbejde hjemme i Danmark.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*