Borgmesterens konto betaler alle byrådsmedlemmers sæsonkort til Superligaen – på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Fodboldbilletter er normalt noget, som politikere selv skal betale for. Men sådan forholder det sig ikke i Mariagerfjord Kommune, hvis byrådsmedlemmer kommer gratis ind til Hobros hjemmekampe i Superligaen.

Mariagerfjord Kommune, Hobro IK

– Vi er utroligt glade for, at Hobro IK er tilbage til Superligaen. Det sætter vores del af landet på Danmarkskortet og skaber glæde, stolthed og sammenhold i hele vores kommune. Vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve den fantastiske stemning, der er på tribunerne, når vores hold spiller på hjemmebane. Derfor har vi taget initiativ til at skabe en festlig dag på stadion, hvor alle i hele vores kommune er inviteret med.

Sådan lød det ifølge Mariagerfjord.dk fra Mogens Jespersen, borgmester i Mariagerfjord Kommune, da den østjyske kommune inviterede sine indbyggere til at fejre, at det lokale fodboldhold Hobro IK igen var rykket op i Superligaen. En oprykning Venstre-borgmesteren ville sikre, at alle fik lov til at komme til, fordi man fra kommunens side havde ”købt” kampen mod Lyngby den 20. august 2017.

Læs mere : I Esbjerg kender embedsmændene deres tidstype – via skatteyderbetalt selvudviklingskurser

Hvad Mogens Jespersen dog ikke fandt anledning til at fortælle var, hvad det ville koste skatteyderne at få fri adgang til kampen. På samme måde som han heller ikke fortalte om en noget speciel ordning, som sikrer alle byrådsmedlemmer i Mariagerfjord Kommune gratis adgang til Hobros hjemmekampe i Superligaen.
Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Mariagerfjord Kommune.

Samarbejdsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Hobro IK

 

Beslutning truffet under lukket møde

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har Mariagerfjord Kommune indgået forskellige sponsoraftaler med Hobro IK. Derfor var det også skatteyderne der betalte for den gratis entre til Lyngby-kampen, som trak lige under 4.000 tilskuere. Hvilket var væsentligt over, hvad Hobro normalt trækker til sine hjemmekampe.

Læs mere : Socialdemokratisk borgmester fik betalt PR-video – der blev bragt som biografreklame

En anden af sponsoraftalerne er gratis adgang til alle medlemmer af Mariagerfjord Byråd, som ønsker at komme ind til Hobro IKs hjemmekampe. For på den lukkede del af byrådsmødet den 16. august i år, besluttede byrådet nemlig at give sig selv gratis årskort. På den måde er der reserveret siddepladser til alle kampene i Superligaen i 2017/2018-sæsonen, hvis byrådsmedlemmerne ønsker at gøre brug af dem.

Læs mere : FernetBranca, Jägermeister, guldøl, cognac og snaps : Festlige og våde møder hos skatteyderfinansieret affaldsselskab

Udgifterne svarende til 34.800 kroner blev betalt over den såkaldte borgmesterkonto, som også måtte holde for i forhold til de 5 VIP-billetter, som kommunen råder over til hver af Hobro IKs hjemmekampe i den bedste danske fodboldrække.

Beslutning truffet på lukket byrådsmøde omkring støtte til Hobro IK

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*