Socialdemokratisk borgmester fik betalt PR-video – der blev bragt som biografreklame

Pressefoto Gladsaxe Kommune
Del artiklen her:

Normalt er det politikerne selv, der skal betale for produktion af PR-videoer. Men sådan er det ikke i Gladsaxe Kommune, hvor promovering af borgmester Trine Græse er blevet betalt af skatteyderne

Gladsaxe Kommuen, Trine Græse

– Det er måske en del af min DNA som socialdemokrat, at jeg godt kan lide mangfoldigheden. Jeg kan godt lide mennesker af forskellig slags, og jeg synes ikke at man kun skal bo sammen med nogle, der ligner en selv.

Sådan lød det tidligere på året fra Trine Græse, da hun overfor TV2 Lorry bekendtgjorde, at hun ikke kun blev socialdemokratisk spidskandidat i Gladsaxe Kommune til det forestående kommunalvalg, men også at hun mente at have en god chance for at vinde. Siden da har Trine Græse dog overtaget posten som borgmester i den københavnske forstadskommune, da forgængeren Karin Søbjerg Holst valgte at gå på pension i juli.

Læs også : Spareivrig borgmester fyldte 60 – og fik fødselsdagsreception betalt af skatteyderne

Men det har ikke kun været TV2 Lorry, som har givet Trine Græse taletid. Ifølge aktindsigter opnået i Gladsaxe Kommune, har det også været tilfældet for kommunen selv. Det via en video som ikke kostede socialdemokraten én krone, da det i stedet var skatteyderne, som fik lov til at holde for.

Gladsaxe Kommunes oversigt over udgifter til produktion af video med Trine Græse

 

Video fjernet efter Journalista.dk’s henvendelse

Det i form af en introduktion til en af Gladsaxes folkeskoler, Skovbrynet, hvor Trine Græse i slutningen får lejlighed til at forklare, hvordan hun vil arbejde for de lokale skoler. Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk blev skatteyderne dog ikke kun pålagt at betale for videoens produktion, men også den efterfølgende visning i den lokale biograf.

Læs også : Busindpakning til den store guldmedalje : Ikast-Brande bruger kvart million på folie til håndboldbus

Således kunne et produktionsselskab i begyndelsen af november 2015 fremsende en regning til Gladsaxe Kommune, der lød på 16.041 kroner. Hertil kom en regning på 12.832 kroner, så skatteyderne samlet måtte punge ud med 28.873 kroner, for at Trine Græse kunne fortælle om hendes ambitioner med Skovbrynet og andre af Gladsaxes folkeskoler.

Læs også : I Esbjerg kender embedsmændene deres tidstype – via skatteyderbetalt selvudviklingskurseratteyderbetalt selvudviklingskurser

Lige så glad den socialdemokratiske borgmester har været for taletiden i den kommunalt producerede video, lige så lidt er hun til at bringe i tale, når det handler om dens omkostninger. I hvert fald er hun ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser. På samme måde som videoen også er blevet fjernet fra Youtube, efter at Journalista.dk overfor Gladsaxe Kommunes forvaltning spurgte ind til dens finansiering og formål.

Gladsaxe Kommunes oversigt over udgifter til visning af video med Trine Græse i den lokale biograf

 

Gladsaxe Kommune : Manglende dømmekraft på skole

Til gengæld er man anderledes klar i mæglet hos Gladsaxe Kommunes kommunikationsafdeling, som vurderer at der er tale om en klar fejl :

– Det her er en helt banal sag om en skole, som gerne ville reklamere for sig selv, men manglede dømmekraft. Videoen er produceret af skolen med hjælp fra Gladsaxe Pædagogiske Videnscenter, som er en selvstændig enhed under Børne- og Kulturforvaltningen, og som hjælper skoler og dagtilbud med at producere undervisningsmaterialer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*