Vennerne forgylder Barfoed : Kæmpe løn for begrænset arbejdsindsats

Pressefoto : Folketinget
Del artiklen her:

Lars Barfoed blev sendt ud i glemslen, efter han ikke blev genvalgt til Folketinget. Men de politiske forbindelser gør, at han netop er blevet udpeget til et særdeles givtigt bijob.

Lars Barfoed, Energinet.dk

– Det havde jeg ikke regnet med. Vi havde regnet med, at Københavns Storkreds var et af de sidste steder, der ville falde.

På blandt andet denne måde bearbejdede Lars Barfoed overfor TV2, at han tilbage i 2015 måtte erkende, at han måtte forlade Folketinget. Overfor samme medie fortalte den tidligere minister og formand for De Konservative, at han endnu ikke havde nogle fremtidsplaner, fordi hans exit fra den landspolitiske scene var kommet som en stor overraskelse for ham selv.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Men Lars Barfoed kommer dog ikke til at lide nogen nød af den grund, for tidligere på måneden kom det frem, at han var blevet udpeget som bestyrelsesformand for det offentlige ejede Energinet.dk.

En udpegelse der faldt i forlængelse af, at han ikke længere modtager løn fra Folketinget. Det skyldes at medlemmer af Folketinget som ikke opnår genvalg, de første to år efter valget fortsætter med at modtage samme løn, som dem der gjorde.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets brev til Kim Andersen

 

Stor lønforhøjelse til politisk udpeget bestyrelsesformand

Journalista.dk har opnået aktindsigt i de lønforhold, som gælder for bestyrelsesformanden hos Energinet.dk. Aktuelt drejer det sig om en årsindtægt på 490.000 kroner, hvilket reguleres en gang om året i forhold til den almindelige lønudvikling.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester fik betalt PR-video – der blev bragt som biografreklame

De viste bilag fastslår samtidig, at aflønningen af den politisk udpegede bestyrelsesformand er steget ganske betragteligt. Således skrev Energinet.dk i foråret blandt andet følgende til Lars Barfoeds forgænger, Kim Andersen :

– Honorarstigningen vil ske fra den 1. maj 2017 og vil for dit vedkommende som bestyrelsesformand for Energinet.dk betyde en stigning på 90.000 kr., således at dit faste årlige honorar fra den 1. maj 2017 er 490.000 kr. Honoraret vil fremover blive justeret hvert år den 1. maj med et lønindeks.

Læs også : Hæstorp tog på leverandørbesøg i New York for 72.394 kroner

Lønstigningen blev begrundet med, at den seneste lønregulering for bestyrelsesformanden skete i 2007. På samme måde som den også skulle ses som et udtryk for, at arbejdsopgaverne siden da var steget. Hvilket dog ikke ændrer på, at de trods alt fremstår begrænsede i forhold til den løn, som skatteyderne betaler til Lars Barfoed.

Posten som bestyrelsesformand for Energinet.dk er et bijob for Lars Barfoed, der til dagligt er beskæftiget med lobbyisme hos kommunikationsbureauet Communiqué.

Brev fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet til Lars Barfoed

Del artiklen her:
3 Comments

 1. Hvor er det dog trættende som disse grådige igler hele tiden kan rage til sig, især når det er 100% nulliteter som denne bare fod.

 2. hvor er det beskæmmende læsning, at vi skatteborgere hele tiden bliver plukket.Offentlige penge er åbenbart for nogle, bare noget vi gerne må tage af.Så pyt med andre. mit barnebarn bor på en institution hvor de hele tiden skærer ned, og døvefilm bliver lukket. Skam jer.

 3. Maren og Knud, hvem stemmer I på?

  Herregud der er jo penge nok! “die dumme dänen” tror 100% på velfærdtyranniet, samt at deres pensionist-tilværelse bliver som guld & grønne skove!
  Det kaldes også Nyttige Idioter!
  jaja, der bliver skåret lidt ned på institutioner for unge der behøver lidt hjælp, for ikke at tale om de gamle (ku de da for fannen bare kradse af!).

  Men, er det ikke meget rimeligt, at Regimets røde gæng sørger for sine egne?
  DKK 150.000 i honorar pr møde! det er vel OK?
  Har en pensionist DKK 150.000 pr År?
  barFods-indianeren vil blive husket for, at være den Skatteminister der udskrev flest skatter& afgifter i sin Konservative ministertid.
  Konservativ? NEJ, rendyrket socialist.

  P. Stem NB! SIAD!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*