Hæstorp tog på leverandørbesøg i New York for 72.394 kroner

Del artiklen her:

Normalt er det virksomhederne, som opsøger Region Hovedstaden for at sælge deres produkter. Sådan var det dog ikke, da regionsformand Sophie Hæstorp Andersen tog til New York på intensivt virksomhedsbesøg.

– Der er tale om en massiv sparerunde. Den her økonomiaftale er så stram, at det bliver en sparerunde større, end jeg nogensinde har oplevet i Region Hovedstaden.

Sådan lød det ifølge Politiken blandt andet fra Sophie Hæstorp Andersen til DR P4 København i juni, da hun i sin egenskab af formand for Region Hovedstaden, fremlagde en række forestående besparelser. Ifølge socialdemokraten ville det være nedskæringer, der ville kunne mærkes i alle dele af regionens forvaltning.

Det har dog ikke været alle dele af regionen, som for alvor har mærket sparekniven. Først og fremmest den del, der handler om servicering af politikere som Sophie Hæstorp. Også efter sparerunden, har regionens politikere taget på en række dyre udenlandsrejser som den, de tog på i januar 2016.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Region Hovedstaden. Blandt andet i rejsen afholdt i januar, som gik til New York.

 

IBM’s salgsafdeling linet op for Region Hovedstaden

Ifølge de fremsendte bilag og turens program, var det langt fra en traditionel studierejse, som socialdemokraten var på sammen med en række embedsmænd. Sophie Hæstorps USA-besøg bestod nemlig først og fremmest af et to dage med forskellige oplæg hos IBMs hovedkontor i New York, hvor de udsendte fra Region Hovedstaden brugte to arbejdsdage sammen med computergigantens ansatte.

Først og fremmest sammen med dens salgsafdeling, som blandt andet var repræsenteret ved IBM Danmarks salgschef for det offentlige marked, ligesom firmaets danske Country General Manager også holdt et oplæg. De blev bakket op af en række af IBMs fremtrædende amerikanske medarbejdere, hvoraf flere arbejdede specifikt med at sælge selskabets produkter til offentlige myndigheder.

Samtidig spiste IBM-folkene om aftenen sammen med Sophie Hæstorp Andersens delegation på Sparks, som omtaler sig selv om Manhattans bedste steakhouse. Det har netop holdt 50 års jubilæum, hvor et af slagnumrene er hummere og dyr rødvin. Eftersom regningen ikke fremgår af aktindsigten, synes den at være blevet betalt af IBM.

Computerfirmaet betalte dog ikke, for at Region Hovedstadens top anført af regionsrådsformanden kunne komme på besøg hos dem. Det gjorde i stedet hovedstadens skatteyderne, som måtte punge ud med over 70.000 kroner. Derved kunne Sophie Hæstorp Andersens delegation kunne besøge et firma, hvis produktportefølje indeholder ydelser målrettet offentlige myndigheder som Region Hovedstaden.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*