DF-borgmesters studierejse i turisme : Singapore slings, prisvindende gourmet og forlystelsesparker

Del artiklen her:

Anbefalinger af værtshuse fulgte med programmet, da Københavns Kultur- og fritidsborgmester sammen med en større kommunal delegation drog til Singapore, for blandt andet at studere oplevelsesøkonomi.

– Det, jeg gerne vil huskes for, er at få kæmpet nogle ordentlige budgetter hjem til, at vi kan få sikret nogle ordentlige fritidsaktiviteter i København.

Sådan lød det overfor Danmarks Radio fra Carl Christian Ebbesen i 2013, da han som den første Dansk Folkeparti-politiker var blevet valgt til borgmester. Det som kultur- og fritidsborgmester i København, hvor han ved sin tiltrædelse blandt andet lovede flere fodboldbaner, svømmehaller og andre idrætsfaciliteter, som DF-politikeren mente, at hovedstaden havde et udtalt behov for.

Det er dog ikke kun idrætsfaciliteter, som Carl Christian Ebbesen har brugt budgetterne på. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået de rejseudgifter, som kultur- og fritidsborgmesteren har påført Københavns Kommune.

Herunder i en rejse, som han i begyndelsen af februar 2015 foretog med en større delegation bestående af 13 kommunalpolitikere og kommunale embedsmænd fra Odense, Aalborg, Esbjerg, Aarhus og Randers.

Destinationen var Singapore, hvilket kostede skatteyderne 18.912 kroner per deltager.

 

Turistoplevelser i kø for kommunal top

Ifølge det fremsendte program, var det fire dage lange besøg i den eksotiske storby pakket med turistoplevelser. Eksempelvis på førstedagen, hvor en kommunale delegation lagde ud med en frokost i China Town, hvilket blev fuldt op med en guided rundtur i netop denne del af Singapore by. Eftermiddagen var også reserveret til en rundtur, hvilket skete med bus – inden dagen blev afsluttet med fællesspisning.

Dagen efter blev det officielle program afsluttet med en middag, hvilket der var samlet appetit til på Raffles Hotel. Dets bar er legendarisk grundet opfindelsen af drinken Singapore Sling, der også ifølge programmet udarbejdet til Singapore-turen, var noget som deltagerne var nødsaget til at prøve. Hvilket fulgte logisk op på den liste over lokale barer og værtshuse, som fremgik af turens program udarbejdet af Udenrigsministeriet. Dagen blev afsluttet med middag på Jumbo Seafood, der er blandt Singapores førende restauranter.

Turen, der blev arrangeret af Carl Christian Ebbesens forvaltning, bød også på besøg i naturparken Gardens by the Bay og River Safari Singapore. En forlystelsespark med blandt andet en vandrutchebane, hvor det i turens program blev anbefalet, at hvis man var bange for vand, skulle man ikke sidde på de to forreste rækker.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*