Socialdemokratisk byrådsmedlem : Mine gratis fodboldbilletter rager ingen

Pressefoto Mariagerfjord Kommune
Del artiklen her:

Skatteborgerne i Mariagerfjord Kommune betaler for, at alle byrådsmedlemmer har fået stillet gratis sæsonkort til rådighed til Hobros kampe i Superligaen. Men ifølge Finn Cilleborg (S) skal offentligheden blande sig helt uden om, når han går til fodbold på andres regning.

Finn Cilleborg, Jørgen Hammer Sørensen

– Jeg har taget min tørn og vil lade yngre kræfter komme til og jeg vil glæde mig til at få mere tid sammen med familien.

Sådan lød det blandt andet fra det socialdemokratiske medlem af Mariagerfjords kommunalbestyrelse, Finn Cilleborg, da han i foråret overfor det lokale medie Fjordavisen.nu offentliggjorde, at han ikke ønskede at genopstille til det kommende byrådsvalg. En beslutning som socialdemokraten samtidig begrundede med, at han som 72 årig også var gået på pension fra sit hidtidige job hos Dansk Metal.

Læs også : Borgmesterens konto betaler alle byrådsmedlemmers sæsonkort til Superligaen – på skatteydernes regning

Men inden at Finn Cilleborg når så langt, gør han dog brug af nogle af de goder, som følger med at være valgt til byrådet i Mariagerfjord Kommune. Indenfor kommunegrænsen ligger nemlig Superliga-holdet Hobro IK, som byrådsmedlemmerne har årskort til. Som Journalista.dk kunne afsløre tidligere på dagen, er det skatteyderne der betaler gildet for alle 29 byrådsmedlemmer.

En beslutning som offentligheden dog ikke nødvendigvis skulle have haft adgang til, da den blev truffet på den lukkede del af et byrådsmøde – og udgifterne betales over borgmesterens konto.

Samarbejdsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Hobro IK

 

Langt fra alle gør brug af gratis tilbud

Ønsket om at hemmeligholde de skatteyderbetalte goder, kan også ses på nogle af de tilbagemeldinger, som Journalista.dk har fået fra medlemmerne af Mariagerfjord Byråd. Blandt andet fra Finn Cilleborg, som i en email skriver :

– Jeg ønsker ikke at give dig oplysninger om, hvad jeg foretager mig.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester fik betalt PR-video – der blev bragt som biografreklame

Sammen tilgang til spørgsmålene om rimeligheden i at bruge skatteydernes penge på fodboldbilletter, går også igen hos Dansk Folkepartis medlem af Mariagerfjord byråd, Jørgen Hammer Sørensen. I en email til Journalista.dk skriver han blandt andet, at det er nødvendigt at møde frem på Hobros stadion, for at få en forklaring fra ham. På samme måde som han kalder udlevering af aktindsigter omkring eksempelvis fodboldbilletter, for en unødvendig belastning af det danske samfund.

Læs også : I Esbjerg kender embedsmændene deres tidstype – via skatteyderbetalt selvudviklingskurser

Det er dog langt fra alle Mariagerfjords lokalpolitikere, som har brugt de skatteyderbetalte adgangskort Hobro IK. Således oplyser Venstre-manden Per Kragelund, at han ikke har været til nogle af Superliga-holdets kampe.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Socialdemokratisk byrådsmedlem : Mine gratis fodboldbilletter rager ingen.

    Sikken en arrogant båtnakke, der kun har tankerne henledt på, hvordan han bedst placerer hænderne nede i skatteydernes lommer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*