DR-chef stoppede frivilligt – men scorede formue i fratrædelsesgodtgørelse

Del artiklen her:

Da Naja Nielsen forlod sit topjob hos Danmarks Radio forlød det, at det skete efter gensidig overenskomst med statsmediet. Alligevel fik licensbetalerne lov til at betale for, at hun kunne komme videre i karrieren som en holden dame.

Danmarks Radio Naja Nielsen

– Jeg har lavet en gensidig aftale om, at jeg fratræder som nyhedschef og stopper i DR.

Sådan lød det i et Facebook-opslag fra Naja Nielsen i forbindelse med offentliggørelsen af, at hun i august forlod sit topjob hos Danmarks Radio. Det efter at hun ifølge blandt andet Fagbladet Journalisten havde tabt en magtkamp med Sandy French, som i stedet var blevet udvalgt til den ledige stilling som nyhedsdirektør i Danmarks Radio.

En position der var blevet ledig efter, at Ulrik Haagerup havde forladt sin stilling. Det dog først efter, at han af Journalista.dk blandt andet var blevet afsløret i, selv at have beholdt de mange bonuspoint, han optjente blandt andet i forbindelse med, at han fløj på arbejde mellem hjemmet i Jylland og København. Afsløringer der fik omgående konsekvenser hos Danmarks Radio, som få timer efter offentliggørelsen meldte ud, at man ville ændre reglerne for medarbejdernes brug af bonuspoint.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Men selv om det ifølge Naja Nielsens eget udsagn var frivilligt at hun forlod Danmarks Radio, var det alligevel noget, som medførte en økonomisk kompensation. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det statslige mediehus.

Oversigt fra Danmarks Radio omkring udbetalinger til Naja Nielsen i 2017

 

Efter kæmpeløn : Ansat på filantropisk medie

Aktindsigterne fastslår, at Naja Nielsen i 2017 på trods af at forlade sin stilling i august, dette år i alt inklusiv pensionsindbetalinger fra Danmarks Radio, sikrede sig 1.186.409,65 kroner. Eller hvad der svarer til, at den journalistuddannede Naja Nielsen, opnåede en månedsløn på 148.301 kroner.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

En del af forklaringen skal findes i den fratrædelsesgodtgørelse, som hun fik udbetalt i forbindelse med min sin afsked. Den stod nemlig licensbetalerne i 278.915 kroner, således at månedslønnen i 2017 for Naja Nielsen uden fratrædelsesgodtgørelsen, løb op i 113.436 kroner.

Læs også : 3.700.000.000 licenskroner ikke nok for DR : Nordjyder betaler millioner for at holde MGP

Selv om fratrædelsesgodtgørelsen på 278.915 kroner ikke fylder meget i forhold til Naja Nielsens tidligere lønniveau, kan den vise sig at være et fornuftigt rygstød for hende. Således er den tidligere DR-chef tiltrådt et nyt job hos det amerikanske medie Orb, der beskriver sig selv som et filantropisk et af slagsen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*