3.700.000.000 licenskroner ikke nok for DR : Nordjyder betaler millioner for at holde MGP

Del artiklen her:

Danmarks Radio modtager hvert år milliarder af kroner fra licensbetalerne. Men når Aalborg senere på vinteren arrangerer Melodi-Grand-Prix, får de nordjyske skatteydere alligevel lov til at betale ekstra for DRs besøg.

Danmarks Radio

– Gigantium er det perfekte sted at holde Dansk Melodi Grand Prix og MGP. Vi har haft nogle fantastiske Grand Prix’er i Aalborg. Og jeg ved, at de virkelig formår at holde en fest og få det maksimale ud af, at showene kommer til byen.

På blandt andet denne måde præsenterede Jan Lagermand Lundme, underholdningschef i DR, ifølge TV2 Nord i midten af august, at det ville blive Aalborg, som i 2018 skal være værter for årets danske Melodi-Grand-Prix – både for den almindelige udgave af sangkonkurrencen og børnenes version. Til den statslige tv-station slog arrangøren Nicolaj Holm, direktør for Aalborg Kongres & Kulturcenter, fast, at man i Aalborg elsker hele stemningen omkring MGP, og derfor ser frem til at skulle afholde det igen.

Læs også : DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

Men hvad hverken Jan Lagermand Lundme eller Nikolaj Holm kom ind på var, at Aalborgs kærlighed til Melodi-Grand-Prix langt fra er gratis for de nordjyske skatteydere. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i en del af aftalegrundlaget mellem Aalborg Kommune og Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Vel og mærke den del der fastslår, hvor stort et kommunalt tilskud Aalborg Kongres & Kulturcenter får til at afholde MGP 2018.

Beslutning truffet af Aalborg Kommune i forbindelse med støtte til MGP 2018

 

Aalborgs pris for Melodi-Grand-Prix er faldende

For ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, bliver det en bekostelig affærer, når den nordjyske arena lægger gulv til to omgange MGP. Det sker som følge af en beslutning, som Magistraten i Aalborg traf tilbage i 2016. Her blev det nemlig besluttet, at skatteyderne blev pålagt at betale op til 1.500.000 kroner for festlighederne.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

En pris der dog er væsentligt mindre, end hvad Aalborg Kommune har givet de to seneste gange, hvor nordjyderne har været værter for musikkonkurrencen. Således viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at udgiften fast har ligget på omkring de 2.000.000 kroner.

Læs også : DR-chef kryber til korset : Jeg blev ansat uden jobopslag

Det var prisen som blev betalt fra kommunen til Danmarks Radio via tilsyneladende hovedsageligt Aalborg Kongres & Kulturcenter, da Aalborg i 2015 sidst stod for MGP for børn og voksne. En minimal stigning i forhold til 2012, hvor de nordjyske skatteydere støttede et af Danmarks Radios helt store flagskibe med 1.947.000 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. ÅHH GUD, hvor jeg dog HADER Danmarks Radio…. Medie-prostituerede lakajer for den socialistisk politiske røde fløj..!! Også kaldet …. LANDSFORRÆDERNE…

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*